Πηγή Δεβετζή: Η πρώτη αντίδραση για την υπόθεση ντόπινγκ – «Θα διαψευστούν!»

Sunday, 25 September 2016 22:40

ssa

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Πηγής Δεβετζή σχετικά με την πληροφορία της ύπαρξης θετικού σε απαγορευμένες ουσίες δείγματός της που ελήφθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 είναι γεγονός.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αθλήτριας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι “έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο”.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.
Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.
Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.
Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ.

Το θετικό δείγμα της αθλήτριας προέκυψε έπειτα από τον επανέλεγχο των δειγμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο (2008), όπως δηλαδή προέκυψε και το αντίστοιχο κρούσμα της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα. Η 40χρονη αθλήτρια είχε και τρίτο παράπτωμα το 2009. Πρόκειται για άρνηση ελέγχου στη Γιάλτα της Ουκρανίας. Το non show τιμωρείται ως ντόπινγκ και γι' αυτή την υπόθεση αποκλείστηκε για δύο χρόνια από κάθε δραστηριότητα. Βέβαια, είχε ήδη σταματήσει τον αθλητισμό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος με την ανακοίνωσή του εξηγεί ότι η Δεβετζή θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά της και διαψεύδει ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Την ύπαρξη θετικού δείγματος της Δεβετζή από το Πεκίνο γνώριζε και η ΕΟΕ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, καθώς ενημερώθηκε προφορικώς από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΔΟΕ. Ωστόσο, τηρεί στάση αναμονής για την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της διαδικασίας. Η ΔΟΕ έχει ενημερώσει σχετικά με το θέμα την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου και αυτή το χειρίζεται στο εξής.

Η αποκάλυψη του θετικού δείγματος έγινε από την εφημερίδα "Εθνος της Κυριακής". Ο πρώτος έλεγχος του πρώτου δείγματος της Δεβετζή, το 2008 ήταν καθαρός. Ομως, επανελέγχθηκε φέτος με πιο εξελιγμένη τεχνολογία και αναζητήθηκαν και άλλες ουσίες.

Τι είναι ο επανέλεγχος δείγματος

Στη δειγματοληψία η ποσότητα των ούρων μοιράζεται σε δύο ποτήρια που σφραγίζονται με κωδικό, ο οποίος αντιστοιχεί στο όνομα του αθλητή. Ετσι, ο εκάστοτε ελεγκτής δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει το δείγμα που εξετάζει. Αναλύει το πρώτο δείγμα και δεύτερο παραμένει σφραγισμένο στην κατάψυξη. Στον επανέλεγχο επανεξετάζεται το πρώτο δείγμα, στο οποίο αναζητούνται επιπλέον ουσίες. Αντιθέτως, το δεύτερο ανοίγεται μόνο παρουσία του αθλητή αν και εφόσον το ζητήσει.

newsit.gr

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
clarke-got Από την αρχή του «Game of Thrones» έξι χρόνια πριν, μέχρι το επερχόμενο «Solo: A Star Wars...
Από Panos
arnaouth Στην συνέντευξη της στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή Αυτοψία, η Μίνα Αρναούτη μίλησε...
Από Panos
recasts Αυτή την εβδομάδα σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε 15 περιπτώσεις ηθοποιών που έπαιξαν σε...
Από Panos
ontelo-kokainh Ο πατέρας της είναι σε κατάσταση σοκ και θεωρεί ότι έχει μπλέξει με μαφιόζους Κόρη...
Από Panos
touni Η Ιωάννα Τούνη είναι μία από τις παίκτριες του My Style Rocks που έχει προκαλέσει...

google+

 

Ukash Kart ukash

Ukash Kart ukash

kredi kart taksitlendirme kredi kart taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme