Πηγή Δεβετζή: Η πρώτη αντίδραση για την υπόθεση ντόπινγκ – «Θα διαψευστούν!»

Sunday, 25 September 2016 22:40

ssa

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Πηγής Δεβετζή σχετικά με την πληροφορία της ύπαρξης θετικού σε απαγορευμένες ουσίες δείγματός της που ελήφθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 είναι γεγονός.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αθλήτριας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι “έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο”.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.
Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.
Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.
Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ.

Το θετικό δείγμα της αθλήτριας προέκυψε έπειτα από τον επανέλεγχο των δειγμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο (2008), όπως δηλαδή προέκυψε και το αντίστοιχο κρούσμα της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα. Η 40χρονη αθλήτρια είχε και τρίτο παράπτωμα το 2009. Πρόκειται για άρνηση ελέγχου στη Γιάλτα της Ουκρανίας. Το non show τιμωρείται ως ντόπινγκ και γι' αυτή την υπόθεση αποκλείστηκε για δύο χρόνια από κάθε δραστηριότητα. Βέβαια, είχε ήδη σταματήσει τον αθλητισμό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος με την ανακοίνωσή του εξηγεί ότι η Δεβετζή θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά της και διαψεύδει ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Την ύπαρξη θετικού δείγματος της Δεβετζή από το Πεκίνο γνώριζε και η ΕΟΕ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, καθώς ενημερώθηκε προφορικώς από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΔΟΕ. Ωστόσο, τηρεί στάση αναμονής για την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της διαδικασίας. Η ΔΟΕ έχει ενημερώσει σχετικά με το θέμα την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου και αυτή το χειρίζεται στο εξής.

Η αποκάλυψη του θετικού δείγματος έγινε από την εφημερίδα "Εθνος της Κυριακής". Ο πρώτος έλεγχος του πρώτου δείγματος της Δεβετζή, το 2008 ήταν καθαρός. Ομως, επανελέγχθηκε φέτος με πιο εξελιγμένη τεχνολογία και αναζητήθηκαν και άλλες ουσίες.

Τι είναι ο επανέλεγχος δείγματος

Στη δειγματοληψία η ποσότητα των ούρων μοιράζεται σε δύο ποτήρια που σφραγίζονται με κωδικό, ο οποίος αντιστοιχεί στο όνομα του αθλητή. Ετσι, ο εκάστοτε ελεγκτής δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει το δείγμα που εξετάζει. Αναλύει το πρώτο δείγμα και δεύτερο παραμένει σφραγισμένο στην κατάψυξη. Στον επανέλεγχο επανεξετάζεται το πρώτο δείγμα, στο οποίο αναζητούνται επιπλέον ουσίες. Αντιθέτως, το δεύτερο ανοίγεται μόνο παρουσία του αθλητή αν και εφόσον το ζητήσει.

newsit.gr

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
vrettos-fotaerio Το τροχαίο του Ηλία Βρεττού σκόρπισε αγωνία και λαχτάρα σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο....
Από Panos
tzoulia Άλλος άνθρωπος έχει γίνει η Τζούλια Αλεξανδράτου! Ο φωτογραφικός φακός την...
Από Panos
survvior Την αλλαγή στην εμφάνιση των παικτών του Survivor σχολίαζε η Ντορέττα Παπαδημητρίου, μαζί...
Από Panos
power-love Το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε να δώσει ασυλία στον Δώρο Παναγίδη και στην Αθηνά Χρυσαντίδου...
Από Panos
tainies Την ώρα που όλοι μας καταλαβαίνουμε σχεδόν διαισθητικά τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο...

google+