MasterChef 2: Ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος! Ο αυστηρός κριτής που πήρε την θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου...

Friday, 12 January 2018 23:38

mc2

Την προηγούμενη σεζόν το «Master Chef» επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του STAR και μπορεί να μη σημείωσε τα επιθυμητά νούμερα τηλεθέασης, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε να συνεχίσει και με δεύτερο κύκλο επεισοδίων, με την πρεμιέρα του να πραγματοποιείται το βράδυ της Τετάρτης!

Στο ΜasterChef 2, οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, στάθηκαν απέναντι από τους νέους διαγωνιζόμενους και έκριναν την προσπάθεια, τις γνώσεις, τις τεχνικές και τη γεύση.

Ποιος είναι όμως ο νέος αυστηρός κριτής που πήρε την θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου;

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα…! Έτσι γράφει στο βιογραφικό του, φανερώνοντας πως είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και προφίλ, που απέχει από τη συνηθισμένη, επιτηδευμένη σοβαροφάνεια των επιτυχημένων. Γιατί ο Λεωνίδας κατέκτησε την κουζίνα ακολουθώντας τις παρορμήσεις του, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλο έρωτα!

Δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή μαγειρικής, στην οποία γράφτηκε μετά το Λύκειο, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να μπει στην κουζίνα του Semiramis και από εκεί, με ένα τολμηρό άλμα, να βρεθεί στο Λονδίνο για να «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο ενός κορυφαίου εστιατορίου, με «δάσκαλο» τον πιο χαρισματικό αλλά και πιο ιδιόρρυθμο σεφ, που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο ενός πρωτάρη μάγειρα : τον Gordon Ramsey. Όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν πια ένας έμπειρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σεφ.

Η συνεργασία του με τον Jerom Seres έδωσε γρήγορα την πρώτη ανταμοιβή: μόλις μέσα σε διάστημα 6 μηνών, οι δυο τους πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin. Η είδηση βρήκε τον Λεωνίδα κάπου μεταξύ ενός φούρνου και ενός χασάπικου, όπου εργαζόταν παράλληλα και αμισθί, σπουδάζοντας στην πράξη τα μυστικά των πρώτων υλών.

Επόμενος σταθμός ένα θερμό καλοκαίρι στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, και μετά ένα ταξίδι στον παγωμένο βορρά: 2776 χιλιόμετρα Αθήνα – Κοπεγχάγη, μόνο για ένα δείπνο, μόνο για μια απάντηση: τι κάνει το Νόμα το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου; Την παίρνει, οδηγεί 2033 χιλιόμετρα νότια, στο Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και δουλεύει στο 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το MUGARITZ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας είναι εδραιωμένη. Ηγείται του ΑΛΕΡΙΑ, βραβεύεται από το Αθηνόραμα, στη ζωή του μπαίνει το MasterChef, όπου αναλαμβάνει Food and Beverage Producer. 6 μήνες ως σεφ στη Γερμανία, και η Ελλάδα τον κερδίζει ξανά. Θητεύει ως σεφ ή σύμβουλος σε διάφορα μαγαζιά.

Σήμερα, ο τολμηρός αυτός ταξιδευτής της γεύσης, είναι executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
ioannidis  Την ανατροπή έκανε ο Πάνος Ιωαννίδης! Ο γνωστός chef της ελληνικής τηλεόρασης, είχε...
Από Panos
koutsopoulos Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο Down Town και τη Νάνσυ Φαφούτη,...
Από Panos
papagiannis Μετά τον πανικό που υπήρξε αυτές τις ημέρες η συνάντηση που όλοι περιμέναμε έγινε και τα...
Από Panos
ntanos-tatouaz Άκρως ανατρεπτική ανακοίνωση από τον Γιώργο Αγγελόπουλο στον αέρα της Ελένης Μενεγάκη. Ο...
Από Panos
ntanos Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αφού πέταξε την τηλεοπτική του βόμβα, στη συνέχεια δέχτηκε πιο...

google+