Μιχάλης Χατζηγιάννης: Tέλος στην πολύχρονη περιπέτεια του με την εφορία

Saturday, 20 May 2017 19:42

xatzigiannis

Οι δικαστικές διαμάχες του Μιχάλη Χατζηγιάννη φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους.

Ο τραγουδιστής μπήκε στη ρύθμιση της εθελοντικής αποκάλυψης των εισοδημάτων προκειμένου να πληρώσει το ποσό του αναλογεί και ν’ αφοσιωθεί στην καριέρα του.

Σύμφωνα με το «Secret», ο δημοφιλής τραγουδιστής προχώρησε στις απαιτούμενες κινήσεις για την υπαγωγή του στη ρύθμιση περί εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων, προκειμένου να κλείσει αυτό το δυσάρεστο κεφάλαιο και να αφοσιωθεί στην καριέρα του.

Ήδη από τον Ιανουάριο οι φορολογούμενοι που βρίσκονται υπό έλεγχο άρχισαν να λαμβάνουν, «ραβασάκια» από το ΚΕΦΟΜΕΠ με τίτλο «Ειδική πρόσκληση οικειοθελούς αποκάλυψης φορολαγητέας ύλης παρελθόντων ετών». Στις προσκλήσεις αναγράφονταν ο αριθμός, η ημερομηνία της εντολής ελέγχου, η φορολογική περίοδος η υπόθεση, καθώς και το είδος φορολογίας που αφορά ο έλεγχος, ενώ διευκρινιζόταν ότι στις διατάξεις της ρύθμισης μπορούν να υπαχθούν και φορολογούμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί ή θα εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι την 31η/5/2017».

Σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν περιλαμβάνεται και ο Μιχάλης Χατζηγιάνγης, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και στη συνέχεια του ΚΕΦΟΜΕΠ για τη γνωστή υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τραγουδιστής κέρδισε μια μάχη στο Διοικητά Εφετείο, όχι όμως και τον πόλεμο, αφού στη συνέχεια ξεκίνησε νέος έλεγχος με άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι τα εισοδήματα πρέπει να φορολογούνται για το έτος που αποκτήθηκαν και όχι -όπως σε αυτή την περίπτωση- για το έτος πού εστάλησαν στο εξωτερικό, ακυρώνοντας έτσι πρόστιμα και προσαυξήσεις. Παράλληλα, έκρινε ότι πρέπει να επιστραφεί στον καλλιτέχνη το ποσό των 800.000 ευρώ που είχε, καταβάλει έως τότε πληρώνοντας την οφειλή σε δόσεις.

Ωστόσο, μόνο λίγες εβδομάδες αργότερα δόθηκε εντολή για νέο έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος απόκτησης των εισοδημάτων και να φορολογηθούν σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. ‘Αλλωστε, πηγές του υπουργείου Οικονομικών έκαναν τότε λόγο για πλήγμα στη διαδικασία και όχι στην ουσία του ελέγχου.

Ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίζεται, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ιδιαίτερα κουρασμένος και απογοητευμένος από την υπόθεση αυτή, που έστρεψε πολλές φορές πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία εκείνος θέλει να συγκεντρώνει μόνο για την καλλιτεχνική του πορεία. Έτσι, επέλεξε τη λύση της εθελοντικής αποκάλυψης, για να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί και να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα. ‘Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, θα γίνει έλεγχος των στοιχείων που θα υποβάλει, ενώ θα/χα τη δυνατότητα όπως όλοι όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση να καταβάλει το ποσό σε 24 δόσεις.

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και όσοι άλλοι φορολογούμενοι την επέλεξαν εξασφαλίζουν απαλλαγή από τις ποινικές κυρώσεις για φοροδιαφυγή, ενώ ταυτόχρονα παύουν τα περιοριστικά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί, όπως δεσμεύσεις ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, οι κύριοι φόροι υπολογίζονται με βάση τους φορολογικούς συντελεστές που ίσχυαν για τις χρήσεις τις οποίες αφορούν οι νέες δηλώσεις και επιβάλλεται πρόσθετος φόρος με μειωμένους σ

Πηγή : gossip-tv.gr

υντελεστές.

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
the-innocents Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, βγήκε καινούργιο trailer για...
Από Panos
kobra-kai Το YouTube δε μένει πίσω στη μάχη των ιντερνετικών δικτύων για original υλικό και...
Από Panos
power-love Το Power of Love ξεκίνησε δυναμικά για τον ΣΚΑΪ και συζητιέται ιδιαίτερα στα social media....
Από Panos
menios Και επειδή το τηλεοπτικό μέλλον του Μένιου Φουρθιώτη παραμένει αβέβαιο, ο παρουσιαστής...
Από Panos
oscars Η 90η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, με νέα πρόσωπα...

google+