Συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Sunday, 09 July 2017 09:40

salata

Η πιο νόστιμη σαλάτα για το κυριακάτικο τραπέζι, που μπορεί να σταθεί επάξια και ως κυρίως πιάτο! Η μικρή λεπτομέρεια που απογειώνει την εν λόγω συνταγή, τα σπιτικά κρουτόν…

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρέσκο
  • Αλάτι
  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το dressing

  • 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Αρκετό ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τα κρουτόν

  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • Θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • Επιπλέον παρμεζάνα
  • 1 iceberg

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.

Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά

Για το dressing: Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο  και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Τέλος, για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κρουτόν: Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού. Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.

Για το σερβίρισμα: Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
lampri Μετά την επιτυχία της σειράς «Στο Παρα Πέντε» και μέχρι πρόσφατα που για επαγγελματικούς...
Από Panos
voice Μια κίνηση που μάλλον δεν έχει καταγραφεί στα χρονικά του The Voice έκανε ο Πάνος...
Από Panos
kainouruiou-tsouros Η Κατερίνα Καινούργιου δεν διστάζει να μοιραστεί τις σκέψεις και τις απόψεις της με το...
Από Panos
mpezos Η Ηρώ Μπέζου πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Τυραννόσαυροι Rex», της Λένας...
Από Panos
korinthiou Η Μαρία Κορινθίου τελευταία βρέθηκε στο στόχαστρο ιδιαίτερα σκληρών σχολίων για την...

google+

 

Ukash Kart ukash

Ukash Kart ukash

kredi kart taksitlendirme kredi kart taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme

kredi kartı taksitlendirme kredi kartı taksitlendirme