Λιμάνι – αεροδρόμιο σε… 55 λεπτά! Πότε «ανοίγουν» οι νέοι σταθμοί του Μετρό προς Πειραιά

Wednesday, 24 January 2018 22:22

metro

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η παράδοση των νέων σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό, που θα επεκτείνεται προς τον Πειραιά. Όπως έγινε γνωστό και από την Αττικό Μετρό, οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια θα παραδοθούν στις 30 Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, στον Κορυδαλλό η στάση του Μετρό θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας, στην Νίκαια στον Άγιο Νικόλαο ενώ στην Αγία Βαρβάρα θα είναι στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αυτό οριστικοποιήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού. Σε αυτή συμμετείχαν ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και εκπρόσωποιν της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των εκσκαφών, και η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα εντός των επόμενων ημερών. Η Αττικό Μετρό σημείωσε ότι  υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η παράδοση των τριών σταθμών μέχρι τις στις 30 Ιουνίου 2019.

Επέκταση και… ανάπλαση

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού παράλληλα με τα έργα των σταθμών, πρόκειται να γίνει και η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας -που θα αποτελεί τον Σταθμό του Κορυδαλλού-, η οποία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2018 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2019. Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες της ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης σε σχετικές δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς, όπως είπε, ξεπερνιούνται τεχνικές και άλλες δυσκολίες για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τα τελευταία 50 χρόνια.

Σύνδεση αεροδρομίου με λιμάνι

Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να είναι ένα έργο πνοής για όλη της Αττική.

Συνολικά η επέκταση θα είναι μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς. Με την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται στα τέλη του 2020 αρχές 2021, όλη γραμμή 3 θα είναι μήκους 50 χλμ. Υπολογίζεται ότι για μεταφορά από το λιμάνι στο αεροδρόμιο θα απαιτούνται μόλις 55 λεπτών

Συνολικά οι νέοι σταθμοί θα είναι: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.

Πρόκειται για τo μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του, δίνοντας ώθηση στην εμπορική και τουριστική κίνηση.

Θα «ζωντανέψουν» τα ιστορικά κτίρια!

Σημειώνεται, παράλληλα με το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, η εταιρεία «DIMAND AE» ανέλαβε να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά. Στην περιοχή βρίσκονται, υπό την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εταιρείας, τα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος».

Tα κτίρια αναμένεται να «ξαναζωντανέψουν» με νέες σύγχρονες χρήσεις και λειτουργίες τοπικού, υπερτοπικού και μητροπολιτικού χαρακτήρα. Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει σε βάθος χρόνου τα 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης πολλές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου του μετρό στον Πειραιά

newsit.gr

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
late-work Σε όλους έχει τύχει να αργήσουμε στη δουλειά μας και να χρειάζεται να στείλουμε...
Από Panos
dp2 Με ένα αρκετά οργανωμένο, χιουμοριστικό αλλά και επιθετικό promotion, η συνέχεια του...
Από Panos
oikogeneiaki-giorth Ήταν το 1995 όταν δυο άγνωστοι δανοί σκηνοθέτες, κάποιοι Τόμας Βίντερμπεργκ και Λαρς φον...
Από Panos
nonos Από το πεπρωμένο του δεν μπορεί προφανώς να ξεφύγει κανένας κι αν ήταν ένα πράγμα που μας...
Από Panos
power-love Οι παίκτες του Power Of Love μπορεί να μένουν στο σπίτι του παιχνιδιού μόνο τις ώρες που...

google+