Το TIME επέλεξε Πρόσωπο της Χρονιάς και η φετινή χρονιά μας εκπλήσσει. Όσοι έσπασαν τη σιωπή τους (ή εναλλακτικά οι “silence breakers”)  είναι τα πρόσωπα του 2017 σύμφωνα με την απόφασή του έντυπου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα νέα με την απόφαση να έχει επιφέρει αρκετές αντιδράσεις, καθώς ο ίδιος ο Donald Trump ανέμενα να λάβει το συγκεκριμένο τίτλο. Πράγματι δεύτερος στην κατάταξη είναι ο πλανητάρχης, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.

Η Ashley Judd, η οποία μοιράστηκε την ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Harvey Weinstein, βρίσκεται στο εξώφυλλο παρέα με την Taylor Swift , που με τη σειρά της μήνυσε τον ραδιοφωνικό   παραγωγό και Dj που τη θώπευσε δημόσια.

«Ξεκίνησα να μιλάω για τον Harvey τη στιγμή που έγινε», εξηγεί η Judd που φρόντισε να συμπληρώσει: «Κυριολεκτικά βγήκα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Peninsula Hotel το 1997 και βγήκα στο lobby, όπου με περίμενε ο πατέρας μου, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για να με επισκεφθεί. Μπορούσε να καταλάβει από το πρόσωπό μου πως κάτι συνταρακτικό μου είχε συμβεί. Το είπα σε εκείνον. Το είπα σε όλους».

Η συμπεριφορά του Weinstein ήταν κοινό μυστικό του Hollywood, εξήγησε η ηθοποιός, της οποίας η δημόσια παραδοχή έφερε θύελλα αποκαλύψεων. Εκτός της ίδιας πολλοί ακόμη celebrities έγιναν κομμάτια της κίνησης #MeToo, όπως οι Selma Blair, Terry Crews, Megyn Kelly και Rose McGowan. Η Alyssa Milano ήταν εκείνη που ξεκίνησε το συγκεκριμένο κίνημα για όσους είχαν δεχθεί παρενόχληση και είχαν σιωπήσει.

Οι νικητές του συγκεκριμένου τίτλου τα προηγούμενα χρόνια ήταν: Angela Merkel (2015), Ebola fighters (2014), Πάπας Φραγκίσκος (2013), Barack Obama (2012), The Protester (2011) και Mark Zuckerberg (2010).

peoplegreece.com