Πώς αυτή η γυναίκα νίκησε την ανορεξία με τη βοήθεια του Instagram [εικόνες]

Tuesday, 28 November 2017 19:40

sas

Καθημερινά χιλιάδες (πια) Instagrammers, τόσο διεθνείς, όσο και εγχώριες, ανεβάζουν στο Instagram εικόνες και μηνύματα που εμπνέουν τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους όπως ακριβώς είναι. Να που όλη αυτή η προσπάθεια αρχίζει να πιάνει τόπο, αφού έγινε το μέσο για μια γυναίκα όχι απλώς να διαγράψει όλες αυτές τις τοξικές αντιλήψεις περί τελειότητας, αλλά να απελευθερωθεί μια και καλή από αυτές.

Το Δεκέμβριο του 2015 η Connie Inglis από το Leeds της Αγγλίας νοσηλεύτηκε για να αντιμετωπίσει τη διατροφική διαταραχή από την οποία έπασχε. Με το Δείκτη Μάζας Σώματος της να έχει φτάσει στο 13 (ενώ το «φυσιολογικό» για μια γυναίκα είναι ανάμεσα στο 18.5 και στο 24.9), θεωρήθηκε ότι διέτρεχε πια σοβαρό κίνδυνο υγείας. Η Inglis υπέφερε από ανορεξία, παρόλο που η ίδια δεν ήταν σε θέση να το αναγνωρίσει.Πώς έφτασε σε αυτή την κατάσταση; Προσπαθώντας να «χωρέσει» στα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς που της «επέβαλε» ο κοινωνικός της περίγυρος. 

«Παρακολουθούμουν τόσο από γιατρούς, όσο και από ψυχολόγους και πέρασα 6 μήνες στο νοσοκομείο σχεδόν σαν να μην υπήρχα», γράφει η Inglis στο λογαριασμό της στο Instagram, @my_life_without_ana. «Όταν το βάρος μου κάπως επανήλθε και δεν διέτρεχα πια σοβαρό κίνδυνο μου έδωσαν εξιτήριο. Επιστρέφοντας σπίτι δεν είχα καμία διάθεση να προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου όπως ήταν. Όταν είδα ότι τίποτα δεν βοηθούσε δοκίμασα τη μόνη εναλλακτική που μου ερχόταν στο μυαλό: Έκανα λογαριασμό στο Instagram και προσπάθησα να γίνω κομμάτι μιας κοινότητας ανάρρωσης». 

Το να μοιράζεται την πορεία της προς την επάνοδο μαζί με άλλους, λειτούργησε σαν κίνητρο για εκείνη ώστε να πιστέψει στον εαυτό της και να παλέψει ακόμα πιο πολύ προκειμένου να ανακτήσει το φυσιολογικό της βάρος. 

Δες πως η Inglis κατάφερε να ξεπεράσει την ανορεξία και πως είναι σήμερα στο bovary.gr

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
ioannidis  Την ανατροπή έκανε ο Πάνος Ιωαννίδης! Ο γνωστός chef της ελληνικής τηλεόρασης, είχε...
Από Panos
koutsopoulos Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο Down Town και τη Νάνσυ Φαφούτη,...
Από Panos
papagiannis Μετά τον πανικό που υπήρξε αυτές τις ημέρες η συνάντηση που όλοι περιμέναμε έγινε και τα...
Από Panos
ntanos-tatouaz Άκρως ανατρεπτική ανακοίνωση από τον Γιώργο Αγγελόπουλο στον αέρα της Ελένης Μενεγάκη. Ο...
Από Panos
ntanos Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αφού πέταξε την τηλεοπτική του βόμβα, στη συνέχεια δέχτηκε πιο...

google+