Συγκλονιστικό: Είναι 9 ετών και έχει νικήσει δύο φορές τον καρκίνο

Tuesday, 28 August 2012 23:00

cancer

Είναι μόλις 9 ετών και έχει δώσει δύο μεγάλες μάχες για τη ζωή της.  Η Emily Clark από τη Βρετανία νίκησε δύο φορές τον καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια και μπορεί πλέον να χαμογελά.

Όλα άρχισαν όταν ήταν δύο ετών… Τότε οι  γιατροί εντόπισαν έναν όγκο, μία σπάνια μορφή καρκίνου, μέσα στο νεφρό της. Το όργανο αφαιρέθηκε κι εκείνη έκανε τέσσερις μήνες χημειοθεραπεία. Δέκα μήνες αργότερα όμως, ο καρκίνος είχε ξαναεμφανιστεί….

cancer

«Η διάγνωση έγινε μία ημέρα μετά τη γέννηση της αδελφής της, της Lily. Όταν μας είπαν η ασθένεια επέστρεψε όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε», θυμάται συγκινημένη η μητέρα της.

«Για μένα ήταν φρικτό, πολλές φορές ευχήθηκα να μπορούσαμε να αλλάζαμε θέσεις… Έκανε χημειοθεραπεία για δέκα μήνες, οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι πως θα σκότωναν όλα τα καρκινικά κύτταρα και υπήρχαν πολλές παρενέργειες. Έπαθε βλεννογονίτιδα, με αποτέλεσμα ο λαιμός της και το στόμα της να ξεραθούν τόσο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Έχασε τα νύχτα των χεριών και των ποδιών της αλλά και τα μαλλιά της, αυτό ήταν πολύ δύσκολο για ένα μικρό κοριτσάκι. Της φορούσαμε ροζ μπαντάνες αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι την περνούσαν για αγόρι κι αυτό τη στεναχωρούσε».

Δυστυχώς όμως η ταλαιπωρία της δεν τελείωσε εδώ καθώς μετά τη θεραπεία η Emily έπαθε νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα για 18 μήνες να κάνει αιμοκάθαρση. 

cancer

Η Claire ετοιμαζόταν να δωρίσει στην κόρη της ένα δικό της νεφρό όταν προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών το νεφρό άρχισε να αναρρώνει… μόνο του.

Μετά από αυτή τη δύσκολη μάχη, το κοριτσάκι  είναι καλά και οι γονείς της, η Claire και ο Stuart από το Newcastle, σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν το τέλος μιας πολύ επώδυνης και τραυματικής περιόδου στα 10α γενέθλιά της τον Σεπτέμβριο.

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
kobra-kai Το YouTube δε μένει πίσω στη μάχη των ιντερνετικών δικτύων για original υλικό και...
Από Panos
vrettos Ο Ηλίας Βρεττός, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε σήμερα το πρωί, μεταφέρθηκε στο...
Από Panos
vrettos-troxaio  Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν και μια νεαρή φίλη του που οδηγούσε - Το αυτοκίνητό...
Από Panos
vrettos-troxaio Νωρίς το πρωί, το κυπριακό site showtimecy αποκάλυψε πως πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής,...
Από Panos
kapoutzidis «Αυτή η παρέα του Παρά Πέντε που είχατε φτιάξει εσείς, υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει...

google+