Cheesecake ατομικά σε βαζάκια

Monday, 02 July 2012 00:00

cheesecakeΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.



Αφού γίνει ένα μείγμα, τα ρίχνουμε σε κάθε βαζάκι και κάνουμε ένα στρώμα περίπου 1,5 εκ. και το απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τα βαζάκια στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι η βάση ψήθηκε τα βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στα βαζάκια και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Για το σερβίρισμα περιχύνουμε με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Υλικά

Για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

 

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
kobra-kai Το YouTube δε μένει πίσω στη μάχη των ιντερνετικών δικτύων για original υλικό και...
Από Panos
vrettos Ο Ηλίας Βρεττός, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε σήμερα το πρωί, μεταφέρθηκε στο...
Από Panos
vrettos-troxaio  Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν και μια νεαρή φίλη του που οδηγούσε - Το αυτοκίνητό...
Από Panos
vrettos-troxaio Νωρίς το πρωί, το κυπριακό site showtimecy αποκάλυψε πως πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής,...
Από Panos
kapoutzidis «Αυτή η παρέα του Παρά Πέντε που είχατε φτιάξει εσείς, υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει...

google+