Αποκλειστική συνέντευξη : Μαίρη Συνατσάκη @ tuned.gr

Thursday, 29 September 2011 20:22

Τη γλυκιά Μαίρη Συνατσάκη τη γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια μέσα από τη συχνότητα του μουσικού καναλιού MAD..Η εξέλιξη της ήταν ραγδαία και ανάλογη οπώς φαίνεται του ταλέντου της και του επικοινωνιακού της χαρακτήρα.Εκτός από το Μad ακολούθησε το Mad Radio, το Elatte στον Αnt1,το Dancing with the Stars ,η βράβευση της στα βραβεία "Γυναίκες της χρονιάς" και από φέτος η παρουσίαση του "Master Chef" καθώς και η συμμετοχή της στο "Πρωινό mou" στο Mega.

Xαλαρή , φιλική και ευδιάθετη παρά το ιδιαιτέρως φορτωμένο της πρόγραμμα μας μίλησε για όλα όσα την απασχολούν και "τόλμησε" να ποζάρει στο φωτογραφικό μας φακό άβαφτη αποδεικνύοντας ότι η Μαίρη Συνατσάκη ...ήρθε για να μείνει... 


-Αναμφισβήτητα ήταν  η χρονιά σου.. Ξεχώρισες και  μάλιστα βραβεύτηκες και με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης της χρονιάς.. Σε αγχώνει αυτό για το επόμενο σου βήμα?
Ναι με αγχώνει παρα πολύ αυτό αλλά πρέπει πρώτα  να παίρνεις λίγο χρόνο να χαίρεσαι με τα πράγματα που συμβαίνουν και σε δεύτερο επίπεδο να κάθεσαι σοβαρά απέναντι τους και να βλέπεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου, απλά επειδή όντως  σε ένα επίπεδο με αγχώνει προσπαθώ να σκεφτώ σοβαρά για το επόμενο βήμα , να μην πάρω μια απόφαση … σε όλα τα πράγματα υπάρχει ρίσκο .


-Ποια από τις ιδιότητες σου ξεχωρίζεις ? Είσαι παρουσιάστρια , ραδιοφωνική παραγωγός …. τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο.?
Κοίταξε εγώ έχω ένα πτυχίο ψυχολογίας και είναι ένας κλάδος που με ενδιάφερε  πάρα πολύ και πάντα ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό αλλά  ποτέ δεν προλαβαίνω,στην τηλεόραση ξεκίνησα σαν παρουσιάστρια στο Μad ....αυτό από μονο του ενέχει και ένα τεράστιο κομμάτι παιχνιδιού , δηλαδή  έχεις πράγματα και ευθύνες αλλα ταυτόχρονα παιχνιδίζεις και λίγο...


-Ραδιόφωνο η τηλεόραση?
Το αγαπάω παρα πολύ το ραδιόφωνο και δεν μπορώ να επιλέξω , συγγνώμη.


- Ακολουθείς τα "θέλω" ή τα "πρέπει" σε αυτή τη δουλειά?
Στο θέλω και πρέπει θα βάλω λογική , ένστικτο που είναι περίπου εκεί κοντά...είμαι πολύ λογικός άνθρωπος , τα βάζω όλα τα πράγματα κάτω , τα ζυγίζω , τα μετράω και στο τέλος κάθομαι με ηρεμία να αισθανθώ αυτό που θέλω να συμβεί και προς τα εκεί θα πάω ...δηλαδή αν δεν πάει καλά αυτό που θέλεις τουλάχιστον θα έχεις κάνει αυτό που θέλεις .


-Η επωνυμία πιστεύεις οτι διευκολύνει τη ζωή σου ή είναι τίμημα? Το να είσαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο πλέον συνεπάγεται και κάποια ταλαιπωρία στην προσπάθεια για απομόνωση?
Δεν γίνεται και κανένας χαμός , θα έρθουν 2-3 άνθρωποι να πουν μια καλημέρα , μια καλή κουβέντα. Μέχρι στιγμής όλα αυτά μου έχουν συμβεί με μέτρο και μέχρι  ένα επίπεδο  το απολαμβάνω... είναι  μεν τίμημα αλλα από την άλλη ξέρεις πως ο κόσμος θα σε στηρίξει στο επόμενο βήμα σου τηλεοπτικά και αξίζει παρα πολύ τον κόπο και να μιλήσεις και να χαιρετίσεις ,το κόστος είναι ελάχιστο .


-Ποια είναι η σχέση σου με το Internet και τα Social Networks;
Τρελή και φανταστική....να φανταστείς έχω ακόμα myspce , έχω 4 profiles στο facebook , έχω twitter που αγαπώ παρα πολύ- το αγαπώ λίγο περισσότερο από το facebook-και μ αρέσει που πρέπει να είσαι λακωνικός και συγκεκριμένος , με εκνευρίζει όταν γίνεται chat το twitter...γενικά μου αρέσει πάρα πολύ το internet , είμαι όλη την ώρα εκεί όποια ώρα της ημέρας με ένα laptop στα πόδια.


-Ανήκεις σε μια γενιά με επαγγελματικά αδιέξοδα και ανησυχίες . Φοβάσαι το μέλλον?
Μου φαίνεται πολύ χάλια.


-Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι?
Εγώ το πιστεύω αυτό και εύχομαι μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να μπορέσουμε λίγο να ενδοσκοπήσουμε και να τσεκάρουμε και τις δικες μας ευθύνες γιατί είναι εύκολο να ρίχνεις ευθύνες στους άλλους  αλλά η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο όχι μονο γιατί φταίει η πολιτική αλλα επειδή όλοι κάτι έχουμε κάνει.....  πριν 2 χρονια ήμουν στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας και τώρα με απασχολεί ότι δουλεύω από τα 19 και δεν θα πάρω σύνταξη ποτέ,  ότι πληρώνω ΤΕΒΕ ,  ότι υπάρχουν άνθρωποι  σπουδαγμένοι και δεν βρίσκουν δουλειά , άλλοι που είναι 50 χρονων και απολύονται και δεν βρίσκουν δουλειά... όλα αυτά είναι πολύ εξοργιστικά.


-Η κρίση που περνάει η Ελλάδα κατά πόσο επηρεάζει την καθημερινότητα σου?
Προσωπικά εγώ έχω μειώσει  πολύ τα χαζοέξοδα και έχω προσπαθήσει γι'αυτό , γιατί είμαι κορίτσι και τα κορίτσια κάνουν μόνο χαζοέξοδα (γελάει δυνατά)....με τρομάζει πάρα πολύ το μέλλον το επαγγελματικό , δεν είμαι ακόμα σε αυτό το επίπεδο που θα κάνω μια δουλειά για τα χρήματα ... πρέπει να σ'αρέσει αυτό που έχεις επιλέξει  αν θες να έχεις κάποια διάρκεια οπότε τα χρήματα είναι σημαντικός παράγοντας αλλα δεν θα με κινήσουν προς μια κατέυθυνση..άλλωστε μην ξεχνάμε ότι  κρίνεσαι από τις επιλογές σου.


-Η δημοσιοποίηση της προσωπικής σου ζωής σε πιέζει στο να φερθείς φυσιολογικά μέσα στη σχέση σου και στο σύντροφο σου?
Όχι δεν πιέζομαι και φέρομαι όπως θα φερόμουν και εκτός της δημοοσιοτητας.... εγώ δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος ο πολύ χύμα , αυτός που εκδηλώνεται πολύ με τον άνθρωπο που είναι μαζί ... κρατάω τις ίδιες ισορροπίες μέχρι και τώρα.Γενικά δεν με έχουν σχολιάσει παρα πολύ αλλά ναι οκ ξέρουν με ποιον είμαι και εγώ δεν μπορώ να βγαίνω και να λέω δεν είμαι με αυτόν ή δεν ισχύει, απλά νομίζω ότι μετά μπορείς να θέσεις όρια για το τι θα αφήσεις να ξέρει ο κόσμος για σένα .


-Γιατί να μην το παραδεχτείτε και οι δυο δημόσια?
Έχω απαντήσει και είναι γνωστό ότι είμαστε μαζί, αλλα γιατί μετά πρέπει να πω που γνωριστήκαμε, και πως είναι η προσωπική μας  ζωή..... πρέπει να κρατήσεις την ισορροπία.


-Η επιτυχία γεννάει εχθρούς ?
Εμένα μέχρι στιγμής αυτό το πισώπλατο μαχαίρωμα  δεν μου έχει συμβεί και νιώθω  πολύ τυχερή σε αυτό , όμως πιστεύω ειδικά αυτή την περίοδο  ότι σε όποιο επάγγελμα και αν είσαι,  αν κάποιος πάει λίγο καλύτερα από εσένα σου βγαίνει το ένστικτο της επιβίωσης πια και σε ένα επίπεδο το καταλαβαίνω .....o ανταγωνισμός είναι πάντα εκεί,  είναι είναι μια έννοια η οποια πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα και στις πιο αγαπημένες σχέσεις της ζωής σου  απλά η κτητικότητα  βγαίνει περισσότερο πια από το ένστικτο επιβίωσης ...εμενα δεν  μου έχει συμβεί μέχρι στιγμής, αλλα αυτό με τις αρνητικές κριτικές τις πολύ έντονες δεν  το έχω ζήσει , το σκέφτομαι  ότι μπορεί να συμβεί - πιστεύω συχνά ότι ξεφεύγουν από τρελά όρια κάποιες  αρνητικές  κριτικές και αυτό είναι το πολύ  επικίνδυνο σε αυτή την δουλειά- ότι ξαφνικά μπορείς να ακούσεις πολύ χοντρά πράγματα για εσένα.

-Φίλους έχεις κάνει?
Τους φίλους που έχω κάνει είναι από το MAD , δηλαδή με τον Ουγγαρέζο -είναι πραγματικός φίλος- και τον  Αλέξανδρο Πρωτόπαπα, και τη Λυδια αλλά πραγματική φίλη είναι η Ράνια η Θρασκιά.


-Φοβάσαι μήπως κάποια φιλία έρθει αντιμέτωπη με την δουλειά και σταθεί αιτία να χαλάσει ?
Επειδή είμαι πολύ δύσκολη με τις φιλίες έχω μια εμπιστοσύνη ότι με τους ανθρώπους που έχω πει ότι όντως είναι φίλοι μου δεν θα έρθω ποτέ αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο , και με την Ράνια και τον Παναγιώτη το Χατζηδάκη , έχω πάρει τόση βοήθεια από την Ράνια που είναι σαν μεγάλη μου αδερφή και συμβουλές που δεν νομίζω να βρεθούμε απέναντι ποτέ και να χαλάσει αυτή η φιλία.


-Έχεις νιώσει κάποια σημάδια αλλοίωσης  στο χαρακτήρα σου από αυτό που ονομάζουμε «showbiz”?
Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί αυτό...αλλά έχω βρεθεί σε καταστάσεις που να σκεφτώ ότι αν δεν κάνεις reality check  μπορείς εύκολα να καβαλήσεις καλάμια , να φρικάρεις, να κανεις σπασμωδικές κινήσεις . Αυτός ο χώρος μπορεί να μεγενθύνει τα θέματα που μπορεί να έχεις σαν άνθρωπος , παίζεις πολύ με την ματαιοδοξία σου και με την δικη σου ύπαρξη ,στην τηλεόραση όταν είσαι παρουσιαστής βγαίνεις και εκθέτεις τον εαυτό σου και μετά δέχεσαι τα καλά και τα κακά από όλους. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτός ο χώρος μπορεί εύκολα να σε αλλοιώσει,και προσπαθώ να κάνω συχνά reality checks  και μέχρι στιγμής δε έχω αιστανθεί να κάνω κάτι που δεν θα έκανα και  πριν από 3 χρόνια.    


-Το καλοκαίρι είναι πια παρελθόν. Αγαπημένη ανάμνηση από κάποιο καλοκαίρι?
Θυμάμαι να έχω περάσει παρα πολύ ωραία στην Κέρκυρα με γονείς και φίλους στα δώδεκα μου, γενικά έχω συνδυάσει όμως τα καλοκαίρια μου στην Σαρωνίδα γιατί έχουμε εκεί ένα εξοχικό και θυμάμαι ότι εκεί ήταν η πρώτη φορά  στα 15 που μας άφησαν να κατεβουμε μονες μας στην θάλασσα και κάναμε παρέες..... αυτό το καλοκαίρι θα το θυμάμαι για πάντα.

DSCN1192-Έχεις αγαπημένες γωνιές ή στέκια στην Αθήνα που θα πρότεινες και στους αναγνώστες μας?
Γενικά εγώ είμαι παρα πολύ του φαγητού τρώω  πολύ και  συνέχεια, μου αρέσει  πολύ το Size στο Ταύρο με πολύ καλές τιμές και πολύ καλό φαγητό, ανακάλυψα το Vezene πίσω από το Hilton, για πιο γκουρμέ καταστάσεις ,το Funky γκουρμέ στο Μεταξουργείο, και επειδή δεν πίνω ποτε καφέ ή ποτό θα περιοριστώ στα του φαγητού.


-Η Μαίρη Συνατσάκη στην καθημερινή της ζωή πώς είναι? 
Τρελή....τρέχω, και μια μέρα χωρίς δουλειά μετά από πολύ δουλειά θα είναι λύτρωση για μένα να καθίσω στον καναπέ, είμαι παρα πολύ του καναπέ και των ξένων τηλεοπτικών σειρών, οποτε κάποια μέρα που δεν θα έχω δουλειά θα πάω κάπου για φαγητό ,να δω φίλους...αυτή θα είναι μια τέλεια μέρα.


- Όνειρα κάνεις ή πιστεύεις πως όταν υλοποιούνται νωρίς τελειώνουν και νωρίς?
Των μακροπρόθεσμων στόχων και σχεδιασμών δεν είμαι , όσα πράγματα έχουν συμβεί στην ζωή μου έχουν συμβεί στο εκείνη τη στιγμή ,  έβλεπα π.χ.  τηλεόραση 19 χρονων και ετοιμαζόμουν να πάω σε ένα κατάστημα που δούλευα και είδα ένα διαφημιστικό του Mad , λέω θα στείλω ένα βιογραφικό  και  έσκασε έτσι ξαφνικά η παρουσίαση  , γενικά όμως πιστεύω ότι το  να πραγματοποιείς ένα σου όνειρο δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνεις και ένα επόμενο και ένα επόμενο πρέπει να  προσπαθείς για αυτό ... αν υπάρξει τέλος θα είναι πολύ βαρετή η ζωή.


- Κλείνοντας …μια ευχή για τους αναγνώστες μας?
Εύχομαι να ιδρώνετε πάρα πολύ από τις αγκαλιές του αγοριού η του κοριτσιού σας.


Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα "Starbucks" στην Καλλιθέα για τη φιλοξενία..

Απολαύστε ξανα το teaser trailer...

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
late-work Σε όλους έχει τύχει να αργήσουμε στη δουλειά μας και να χρειάζεται να στείλουμε...
Από Panos
dp2 Με ένα αρκετά οργανωμένο, χιουμοριστικό αλλά και επιθετικό promotion, η συνέχεια του...
Από Panos
oikogeneiaki-giorth Ήταν το 1995 όταν δυο άγνωστοι δανοί σκηνοθέτες, κάποιοι Τόμας Βίντερμπεργκ και Λαρς φον...
Από Panos
nonos Από το πεπρωμένο του δεν μπορεί προφανώς να ξεφύγει κανένας κι αν ήταν ένα πράγμα που μας...
Από Panos
power-love Οι παίκτες του Power Of Love μπορεί να μένουν στο σπίτι του παιχνιδιού μόνο τις ώρες που...

google+