Αποκλειστική Συνέντευξη : Alex & Ναυσικά , MTV VJs @ tuned.gr

Thursday, 21 July 2011 20:34

mtvΟ Alex  Κάβδας είναι της γενιάς που πρόλαβε το MTV Europe.Λατρεύει όλα τα είδη της μουσικής ενώ του αρέσει να πειραματίζεται με τους ήχους. Ακούει ελληνική μουσική – pop, rock, έντεχνη, retro – ξένη μουσική όλων το ειδών, ενώ το καλύτερό του είναι η ιταλική μουσική!!!

 

Από την άλλη η Ναυσικά  Λαλιώτη παρακολουθούσε MTV ανελλιπώς, τον καιρό που εξέπεμπε στην Ελλάδα, μαζί με τον 8 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό της. Επηρεασμένη από τα videoclip που έβλεπε στο MTV όταν ήταν 6 χρονών ήθελε να μοιάσει στη Belinda Carlisle!

Ακούει rock μουσική με pop, alternative, experimental στοιχεία. Επίσης της αρέσει πολύ να ακούει funky-soul-blues, και όταν έχει τη διάθεση να χορέψει, επιλέγει electro μουσική.

Και οι δυο ευδιάθετοι , χαμογελαστοί και με όρεξη για ειλικρινείς απαντήσεις μας μιλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα , τα καλοκαιρινά τους σχέδια  αλλά και το MTV.....

- Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε «συστήνοντας»  μας τους εαυτούς σας στο αναγνωστικό μας κοινό…


Άλεξ : Alex Ναπόλεων Κάβδας , απόφοιτος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών Πειραιά, 2.5 χρονια στο θέατρο Αλλαγώ΄ν , 5 χρονια στις εκδόσεις Λυμπέρη ως συντάκτης και στυλίστας ,  1 χρόνο σε μια σειρά στον Alpha στο "Πήρα κόκκινα γυαλιά"  και σχεδόν 3 χρονια στο MTV Greece  ως ο πρώτος Vj μαζί με τη Ναυσικά Λαλιώτη.

Ναυσικά : Ναυσικά Λαλιώτη , περήφανη MTV Vj παρουσιάστρια ( γέλια ).

- Είστε οι κεντρικοί και οι πρώτοι ουσιαστικά VJ s του μουσικού καναλιού MTV Greece..Περιμένατε ότι θα έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από την αρχή ένα νέο μουσικό κανάλι ,δεδομένου και του ανταγωνισμού ?


Άλεξ : Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έχει ανταπόκριση σε ηλικίες από 30-35 , οι οποίοι είχαν νοσταλγήσει το MTV το ευρωπαϊκό που βλέπαμε στα τέλη του 90.... ωστόσο η ανταπόκριση η αρχική ήταν πολύ έντονη  επειδή είχαμε κάνει και τα events που ήταν τεράστια και στις μικρότερες ηλικίες και είχαν προσελκύσει πολύ κοινό ;όπως με τους Tokio Hotel .

Ναυσικά : Εγώ θέλω να πω ότι νιώθουμε ότι είμαστε οι  πρώτοι παρουσιαστές στο MTV αλλα δεν νιώθω κεντρική  γιατί συνεχώς το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με πάρα πολλές παραγωγές και καλό είναι που υπάρχουν εναλλαγές ..... όλα αυτά στο χώρο της τηλεόρασης ιδίως που όλα κινούνται με εκπληκτικές ταχύτητες . Όσον αφορά για την ανταπόκριση του MTV στο ελληνικό κοινό την περίμενα , γιατί μονο και μονο που έχεις ένα τέτοιο δυνατό και διεθνές brand που υπάρχει και τόσα χρονια στο εξωτερικό και έχει υπάρξει και στους ελληνικούς δέκτες ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα πάει παρα πολύ καλά.


- Εσείς προσωπικά τι μουσικά ακούσματα έχετε ? Ταυτίζεστε με τις μουσικές επιλογές του ΜTV ?


Ναυσικά : Κοίτα να δεις η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά όταν μπήκα στο MTV πολλά από τα ονόματα που πλέον παρουσιάζω δεν τα άκουγα και δεν τα πολύ ήξερα , έπρεπε να τα ψάξω δεδομένου ότι και η πρώτη μου δουλειά ήταν στα ευρωπαϊκά βραβεία του MTV ,  οποτε έπρεπε να ενημερωθώ για αυτά και παράλλο που δεν είναι ακόμα τα βασικά μου ακούσματα περνάω πάρα πολύ καλά  και πολλές φορές με πιάνω να χορεύω την ώρα των γυρισμάτων και της προβολής των video clip οπότε ναι ταυτίζομαι .

-Τι μουσικά ακούσματα έχετε ?


Άλεξ :  εκτός από αυτά που διασκεδάζουμε και ακούμε στο MTV , γενικά είμαστε και οι δυο πάρα  πολύ ανοιχτόμυαλοι  και συνεχώς ψάχνουμε να ακούσουμε κάτι διαφορετικό, εγώ είμαι λίγο του πιο συναισθηματικού....

Ναυσικά : εγώ πιο πολύ τις κιθάρας και του ροκ....

Αλεξ : Το ότι έχουμε διαφορετικά ακούσματα βγαίνει πολύ παραγωγικό  και στις εκπομπές.- Ποιοι στίχοι θα μπορούσαν να ντύσουν μουσικά αυτή την περίοδο της ζωής σας?


Ναυσικά : Ένας  στίχος από τραγούδι των  National που λέει : “it takes an  ocean not το break” , ότι δηλαδή  με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι τελικά πολύ εύκολο να σπάσει η ψυχολογία και η διάθεση σου , βέβαια επειδή εγώ είμαι θετικός άνθρωπος θέλω να το ξεπερνάω εύκολα αυτό και νομίζω ότι οι κακοτοπιές πάντα θα τυχαίνουν , το θέμα είναι πόσο γρήγορα  ανεβαίνεις και σηκώνεσαι πάλι στα πόδια σου.

- Ανήκετε σε μια γενιά με επαγγελματικά αδιέξοδα. Φοβάστε το μέλλον? Είναι  δηλαδή η νεολαία του σήμερα τόσο απαθής και χωρίς όνειρα όπως μας την παρουσιάζουν? Ποιά είναι  η δική σας θέση?


Άλεξ : Όχι η νεολαία δεν είναι απαθής , η συγκυρία είναι ατυχής,  εγώ βλέπω μια νεολαία η οποία ψάχνεται αρκετά, δεν έχει εύκολες λύσεις αλλα παράλλο αυτά “ζει”, δηλαδή ότι έχει ζωή , δεν κάθονται στον καναπέ απαθείς, είναι έξω στο δρόμο ,  κυκλοφορούν, πάνε στις συναυλίες, βλέπω ότι δοκιμάζουν πράγματα.

Ναυσικά :  Αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο να το βάλεις σαν ταμπέλα  σε μια ομάδα ανθρώπων .... σκέψου ότι μεγαλώσαμε μέχρι τα σχολικά μας χρονια αρκετά κακομαθημένα αλλά βγαίνοντας από το σχολείο  είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ακριβώς αντίθετο, γιατί ξεκινήσαμε με πάρα πολλά όνειρα και πάρα πολλές παροχές και ξαφνικά δεν ξέρουμε πως θα ζήσουμε και αν θα φτάσουμε να έχουμε και σύνταξη.Αφενός δεν έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις ,  αφετέρου καλούμαστε να μπαλώσουμε τρύπες για τις οποίες δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, και νομίζω όλο αυτό είναι "αποσουντονιστικό" , γι αυτό δημιουργείται αυτό το κόλλημα στην ουσιαστική και αποτελεσματική αντίδραση.

Άλεξ : Το να βγάλεις από μέσα τα συναισθήματα σου σίγουρα σου δίνει μια διέξοδο και σου αφήνει τον χώρο να λειτουργήσεις πιο δηmιουργικά ,  επομένως νομίζω ότι αντιδρώντας θα βρούμε και λύσεις.- Ποια είναι η μεγαλύτερη γκάφα που έχετε κάνει στη διάρκεια της εκπομπής?


Ναυσικά : Θα επαναληφθώ εγώ και θα πω ότι μου έχει δώσει δυο σφαλιάρες εν ώρα εκπομπής (γέλια ).... άλλο ....είχε γίνει ένα παρα πολύ αστείο trailer στο οποιο ήταν Χριστούγεννα και το concept ήτανε εμείς οι δυο που προσπαθούσαμε να φιληθούμε κάτω από το γκι και κάποια στιγμή γυρίζει απότομα ο Αlex και δεν το περιμένα και σκουντουφλάμε και μου μάτωσαν τα χέιλη και αυτό υπάρχει μέσα στο trailer.

Alex : Εγώ θα σας πω ότι σήμερα η Κατερίνα Τσάβαλου στην εκπομπή με φίλησε στο στόμα live.


- Θα σας ενδιέφερε μια μεταγραφή σε μεγαλύτερο κανάλι ή στην παρούσα φάση είστε ικανοποιημένοι από την πορεία σας?'

Άλεξ : Εγώ κάνω και μόδα ,  γράφω κιόλας αλλά η τηλεόραση είναι που θέλω να ακολουθήσω επομένως θα ήθελα να έχω μια εξέλιξη .... τώρα αν αυτό θα γίνει σύντομα ή σε κάποια χρόνια δεν το ξέρω και δεν μπορώ να στο πω αλλα σίγουρα κάποια στιγμή θέλω και μια εκπομπή και κάπου αλλού , τώρα αν θα παραμείνω στο MTV ή όχι , θα παραμείνω όσο μπορώ.... δεν το έχω κυνηγήσει , μου έχουν γίνει μια δυο προτάσεις οι οποίες δεν ήταν αυτό που ήθελα και έχω παραμείνει στο MTV.

Ναυσικά :  Εμένα δεν ήταν στα σχέδια μου να είμαι στην τηλεόραση , συνέβη πάρα πολύ τυχαία ... δεν έχω σκεφτεί   καριέρα στην τηλεόραση για να  είμαι ειλικρινής, οπότε δεν έχω σκεφτεί και το επόμενο βήμα σε αυτό το χώρο . Προς το παρόν απολαμβάνω πάρα πολύ που είμαι στο MTV και δεν θα  ήθελα να πάω και σε άλλο είδος εκπομπής .... μου προσφέρει και μια  ασφάλεια αυτό το είδος τηλεόρασης  και σαν θεματολογία.- Τι σας  αρέσει και τι σας φοβίζει στο επάγγελμα που έχετε επιλέξει?


Ναυσικά : Εμένα δεν με φοβίζει ο κόσμος , με φοβίζει πιο πολύ τα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο χώρο της τηλεόρασης,
Αλεξ : πράγματα ενδεχομένως που δεν θα μάθουμε και ποτέ και   που συμβαίνουν για σένα   χωρίς να το γνωρίζεις καν , αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές ενδεχομένως , δεν είναι μονο στην τηλεόραση .
Ναυσικά. : Το θέμα της έκθεσης και των δημοσίων σχέσεων έως ένα σημείο συμβαίνουν σε παρα πολλές δουλειές. δεν είναι μονο στο δικό μας επάγγελμα , εγώ δεν είμαι 100% εξοικειωμένη με αυτό το πράγμα, αλλά προς το παρόν νιώθω ότι το διαχειρίζομαι καλά, δεν έχω βρεθεί και στην θέση να ασχοληθούν με προσωπικά μου θέματα ή με κάτι που θα με φέρουν σε δύσκολη θέση οποτε…

Alex : σίγουρα το να είσαι κάτω από το μικροσκόπιο και να σχολιάζεται η κάθε σου κίνηση είναι όμως μια έκφραση του επαγγέλματος την οποία την αποδέχεσαι και κάνεις ότι μπορείς.

- Άλλαξε η καθημερινότητα σας μετά την εμφάνισή σας στην τηλεόραση?


Ναυσικά :  Για μένα επειδή είναι η πρώτη μου δουλειά δουλειά έχει αλλάξει για αυτό τον λόγο , δηλαδή επειδή την αντιμετωπίζω όντως σαν δουλειά ,  με πληρώνουν κάθε μήνα και  ξαφνικά βρέθηκα εργαζομενη , όχι επειδή είναι το MTV.
Alex : γενικά έχω μια άνεση με τον κόσμο, είμαι παρα πολύ ανθρωποκεντρικός ως χαρακτήρας και μου αρέσει να πλησιάζω τους ανθρώπους επομένως το είχα πάντα στην ζωή μου να μιλάω με πάρα πολύ κόσμο και να είμαι ανοιχτός και να συζητάω , να χαμογελάω .... για μένα είναι το ίδιο ,  το χαίρομαι φυσικά ,  για παράδειγμα στο πανεπιστήμιo είχα γνωρίσει αρκετά άτομα , είναι στοιχειο του χαρακτήρα μου δεν είναι ότι το απέκτησα λόγω δουλειάς , είμαι κοινωνικός!-Το καλοκαιράκι έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του… Τι περιλαμβάνει για εσάς ?


Αλεξ : Συνεχίζουμε εκπομπές μέχρι να μπει ο Αύγουστος, για να σας κρατάμε παρέα πριν πάτε για μπάνιο, περιλαμβάνει πάρα πολλά φεστιβάλ και συναυλίες , και περιλαμβάνει και μερικά parties που θα πάμε με το κανάλι σε διαφορα νησιά και θα τα μαθαίνετε.


- Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός ή κάποιο συμβάν που να έχει σημαδέψει τις καλοκαιρινές σας διακοπές υπάρχει?


Ναυσικά :  εγώ σκέψου ότι καλοκαίρι έστειλα το βιντεάκι για το MTv , οπότε αυτό μου έχει μείνει στα πλαίσια διακοπών που ήμουνα χαλαρή και έκανα όλη αυτή την τρέλα που ξαφνικά έχει μπει στην ζωή μου....αγαπημένος προορισμός είναι η Αστυπάλαια ,  μου έβγαλε ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και ατμόσφαιρα , μου αρέσει έτσι ένα νησάκι για να νιώσω την θάλασσα , καράβι κτλ
Alex : Εγώ για καλοκαίρι έχω την Σκόπελο , που είναι το νησί της παρέας από το σχολείο,  η Ταϊλάνδη που είναι και “το χωριό μου” και πηγαίνω σίγουρα μια φορά τον χρόνο.

- Κάνετε παρέα και εκτος καναλιού , είστε φίλοι?


Ναυσικά : Αχ , μου χει φάει τη ζωή (γέλια).
Αλεξ : Θα σας πω μια ιστορία . Όταν έγινε το πρώτο meeting στο κανάλι για τους 10 τελικούς υποψηφίους του MTV search , και είχανε δώσει για meeting 14 : 00 με 15 : 00 το μεσημέρι , εγώ θεώρησα ότι έπρεπε να πάω ότι ώρα ήθελα μέσα σε αυτή την  ώρα...
Ναυσικά : και είμαστε οι 9 και είναι μια θέση δίπλα μου άδεια και κάποια στιγμή μπαίνει μέσα ο Αlex ,  δημιουργείται ένα σούσουρο , μια πανδαισία που λέγεται Αlex Κάβδας και έρχεται και θρονιάζεται διπλα μου…
Αlex : το θέμα είναι ότι στην θέση αυτή καθόταν η διευθύντρια του καναλιού και εγώ δεν το ήξερα , είχε πάει να πάρει κάποια χαρτιά και μπαίνει και μου λέει "Σε ευχαριστώ που μου πήρες την θέση" , κοκκινίζω εγώ, είχα δίπλα μου τη Ναυσικά όπου για να απενοχοποιηθώ επειδή  είχα καθυστερήσει άρχισα και την πείραζα και της έκανα αστειάκια και άρχισε το πείραγμα από τότε και δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Έχετε τσακωθεί ποτε σοβαρά να μην μιλάτε για παράδειγμα?
Μαζί : Όχι όχι,  γενικά διαφωνίες υπάρχουν  πάνω στην δουλειά αλλά  δεν τσακωνόμαστε για αυτό και κυρίως η δουλειά είναι εδώ στο κανάλι , θα φύγουμε , θα το σχολιάσουμε τι έγινε στην μέρα μας αλλα μετά θα κανονίσουμε το βράδυ μας.- Αγαπημένα μέρη που σας αρέσει να πηγαίνετε , γωνιές στην Aθήνα έχετε?


Ναυσικά : Εμένα το κέντρο μ αρέσει πάρα  πολύ , βγαίνω  πολύ στην πλατεία Καρύτση και την ευρύτερη περιοχή της Κολοκοτρώνη, τα τελευταία χρόνια ,  μου αρέσουν και κάποια μαγαζιά στα Εξάρχεια.
Alex : στέκια δεν μπορώ να πω ότι έχω , ωστόσο όταν βγαίνω πηγαίνω  σε αυτά που ανέφερε η Ναυσικά. ... στο πανεπιστήμιο ήμουν πολύ "Κολωνακιόπαιδο" αλλά τότε ήταν και η περίοδος άνθισης για το  Κολωνάκι που τώρα έχει περάσει και έχουν μεταφερθεί όλοι πιο χαμηλά ... λόγω δουλειάς διασκεδάζω παρα πολύ με τα parties που διοργανώνονται .

- Σε όλους τους τομείς καταλαβαίνουμε ότι είστε πολύ ανεβασμένοι , στο σεξουαλικό τομέα πως πάτε?


Ναυσικά : Εγώ σφίζω από υγεία και επειδή αυτό το κομμάτι το θεωρώ υγεία είμαι πολύ καλά …
Αλεξ : Εγώ έχω μετακομίσει πρόσφατα μόνος και ενώ θεωρούσα ότι θα περάσω την άνθιση  περνάω το φθινόπωρο και απλά βρίσκομαι σε περισυλλογή ,  βρίσκομαι σε περισυλλογή για να ξεκουραστεί το είναι μου ( γέλια ).- Μια ευχή για τους αναγνώστες μας για το τέλος ?


Άλεξ : Από πλευράς καναλιού θα ήθελα να πω να περιμένετε το Σεπτέμβριο γιατί θα δείτε  πολλές αλλαγές, θα γίνουν καινούργια πράγματα στο MTV , είμαστε σε περίοδο διεργασιών και ήδη  έχουμε μπει σε τροχιά καλοκαιρινού προγράμματος , έχουμε φτιάξει τις ζώνες έτσι ώστε να ταιριάζουν  με τις καλοκαιρινές συνήθειες και διαθέσεις του Έλληνα , είναι πολύ ανεβαστικό.
Ναυσικά : εγώ να πω στους αναγνώστες να φοράνε όλοι αντιηλιακό με υψηλό δείκτη..
Alex : εγώ θα έλεγα να ερωτευτείτε το καλοκαίρι....
Ναυσικά : το καλοκαίρι να προσπαθήσουμε  όλοι λίγο να αποσυμπιεστούμε και να μπορέσουμε λίγο να αδειάσουμε από τα πράγματα που γίνονται όλο το χρόνο, με όποιο τρόπο και με όποιους ανθρώπους θέλουμε  και χρειαζόμαστε. Και μουσικά να είμαστε  ανοιχτόμυαλοι πιο πολύ.

 

Aπολαύστε ξανά το εκλπληκτικό teaser trailer των VJs του MTV Greece :

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
rain Έξι χρόνια αφού ένας θανατηφόρος ιός που μεταφέρεται με τη βροχή έχει εξαφανίσει σχεδόν...
Από Panos
quiet-place Οι ταινίες τρόμου έχουν καταφέρει να προσφέρουν πολλές δυνατές στιγμές,...
Από Panos
conjuring3 Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, βγήκε η είδηση ότι η Warner...
Από Panos
venom  To ολοκαίνουριο trailer του Venom μόλις κυκλοφόρησε! Η δημοσιοποίησή του έγινε πριν...
Από Panos
athina-power Έδειξε το διαβατήριό της σε Instagram live! Η Αθηνά Χρυσαντίδου, η παίκρια του...

google+