Αποκλειστική Συνέντευξη : Ketjak @ tuned.gr

Thursday, 23 June 2011 20:06

katjakΟι DJs & παραγωγόί Ketjak είναι ένα από τα πιο γνωστά ντουέτα στην dance σκηνή στην Ελλάδα.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών δημιούργησαν το στίγμα τους στην house κοινότητα με τα uplifting Dj sets τους και η δημοτικότητα των παραγωγών τους.


Με τις παραγωγές τους να έχουν χτύπησει τις υψηλότερες θέσεις στα top 10 των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών σε  Ελλάδα και εξωτερικό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ντουέτα παραγωγών στην Ελλάδα!


Μέρικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους ήταν η ζωντανή εμφάνιση τους στο Ace club στο Λονδίνο το 2006 καθώς και  η μίνι περιοδεία στη Βουλγαρία το 2007.


Παράλληλα δημιούργησαν και την προσωπική τους ραδιοφωνική εκπομπή "onDexx" στον  Nitro Radio 102,5 fm, την οποία και διατηρούν τα τελεύταία  3 χρόνια


Ήδη κυκλοφορουν τα 2 καινούρια τους singles "Love Chaser" και "Denise" ,τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία συλλογή του Πέτρου Κωστόπουλου "Sweet & Sweat 4".Νέο single με τίτλο "Love Chaser",ένα δυνατό κομμάτι που θα ακουστεί πολύ το καλοκαίρι.

Πείτε μας μερικά λόγια γι αυτό...

KETJAK: Το «Love Chaser» είναι μια ιδέα που την δουλεύουμε σχεδόν 2 χρόνια και η τελική της μορφή είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την αρχική. Είναι κάτι που κάνουμε πολύ συχνά στα κομμάτια, να τα δουλεύουμε δηλαδή αρκετό καιρό μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα.

Τ: Είστε δυο άτομα.Πόσο αρμονική μπορεί να είναι η συνύπαρξη μεταξύ σας πάνω στη δουλειά?Υπάρχουν διαφωνίες?

Κ: Διαφωνίες υπάρχουν πάντα, όπως άλλωστε σε όλες τις συνεργασίες, αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητες σε μια τόσο δημιουργική δουλειά, όπως αυτή που κάνουμε...εξάλλου μετά  από  τόσο καιρό  έχουμε μάθει πλέον ο ένας τον άλλον, επομένως η συνύπαρξη μας είναι κάτι παραπάνω από  αρμονική . Είμαστε πολύ  χαρούμενοι με όλο αυτό  που συμβαίνει και το ζούμε μαζί, μιας και είμαστε πάνω  πολύ  καλοί  φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.


Τ: Κάνετε και μια εκπομπή στο Nitro Radio 102.5 κάθε Σάββατο βράδυ.Πολλοί λένε οτι το ραδιόφωνο είναι ένας μαγικός τρόπος επικοινωνίας με το κοινό.Έσεις το βιώνετε έτσι?

Κ: Δεν έχουμε τόσο άμεση επαφή  με το κοινό  μας, λόγω του ότι η εκπομπή  μας είναι μόνο με μουσική , μιξαρισμένη με την λογική  ενός Dj Set, επομένως δεν ζούμε σε τόσο μεγάλο βαθμό  αυτή την επαφή .  Από  την άλλη λαμβάνουμε ένα μεγάλο αριθμό  μηνυμάτων κάθε εβδομάδα για την εκπομπή  και αυτό μας δημιουργεί  ένα ξεχωριστό συναίσθημα.

Το ραδιόφωνο είναι κάτι που το αγαπάμε πολύ και έχουμε πολλά  σχέδια εξέλιξης μας μέσω αυτού.

Τ: Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ποιοί είναι οι Ketjak .Είναι δική σας επιθυμία να μην προβάλλεστε τόσο πολύ απο τα μέσα?

Κ: Αυτό  που μας ενδιαφέρει  είναι να φαίνεται η δουλειά  μας. Είμαστε πάνω από  6 χρόνια στο χώρο με πολλές παραγωγές, αλλά το ευρύτερο κοινό δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι Ketjak. Όλοι όμως ξέρουν και έχουν ακούσει τα κομμάτια μας και είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό. Όπως έχουν τα πράγματα δεν νομίζουμε ότι θα ταίριαζε στο προφίλ μας κάτι άλλο...

 

 

 

 

Τ: Τα τελευταία δυο χρόνια υπάρχει ραγδαία άνθηση της dance μουσικής και του ξενόγλωσσου στίχου στην Ελλαδα.Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό?

Κ: Η dance μουσική  υπήρχε ανέκαθεν στην Ελλάδα, απλά  τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μια άνθηση, μιας και έχουν ανέβει σε πολύ μεγάλο βαθμό  οι ελληνικές παραγωγές. Η μουσική , σε όλες τις μορφές, πρέπει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ακούσματα της κάθε εποχής. Επομένως είναι κάτι πολύ φυσιολογικό αυτό  που συμβαίνει. Πλέον η ελληνική dance σκηνή   έχει τον δικό της χώρο στα μουσικά δρώμενα και οι Έλληνες παραγωγοί  είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και αναγνωρίσιμοι στην Ευρωπαϊκή  και όχι μόνο dance μουσική σκηνή.


Τ: Έχει η dance μουσική "εκπαιδευμένο" κοινό στην Έλλαδα?

Κ: Ενα καλό dance κομμάτι μπορεί να ξεχωρίσει & να αναγνωριστεί  μέσω του κοινού. Το ελληνικό κοινό πιστεύουμε, ότι έχει την ικανότητα να αγαπήσει ένα κομμάτι που ίσως να μην είναι και πολύ  εμπορικό.

Τ: Τραγούδι στο μουσικό ύφος το δικό σας αλλά με ελληνικό στίχο θα επιχειρούσατε ή είναι κάτι που δεν σας εκφράζει?

Κ: Δεν νομίζουμε ότι θα ταίριαζε στο ύφος μας ένα track με ελληνικό  στίχο και επίσης δεν είναι κάτι που μας εκφράζει. Σίγουρα ο ελληνικός στίχος κάνει περισσότερο προσιτό ένα κομμάτι στο ελληνικό  κοινό, αλλά δεν θα κάναμε ποτέ κάτι για το οποίο δεν θα νιώθαμε ότι είναι δικό  μας 100%.


Τ: Που σας αρέσει να βγαίνετε,που διασκεδάζετε? Έχετε αγαπημένες γωνιές στην Αθήνα?

Κ: Τα μεγάλα clubs  έχουν γίνει μέρος της δουλειάς μας, επομένως προτιμούμε να βγαίνουμε σε μικρότερους χώρους, σινεμά σε εβδομαδιαία βάση, ίσως ακόμη και ένα διήμερο εκτός Αθηνών. Αυτά αποτελούν τους προσωπικούς μας «χώρους».

Τ: Η φράση "διεθνής καριέρα,αναγνώριση" υπάρχει στο λεξολόγιο σας ή στους απώτερους στόχους σας?

Κ: Ήδη αρκετά  από τα κομμάτια μας έχουν κυκλοφορήσει σε αναγνωρισμένα label του εξωτερικού.  Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κυνηγάμε κάποια συγκεκριμένη «διεθνή» καριέρα ή αναγνώριση. Δεχόμαστε τα πράγματα όπως μας έρχονται και προσπαθούμε να τα εξελίσουμε με τον καλύτερο για εμάς δυνατό τρόπο.

Τ: Έχετε κάνει εκπτώσεις στη δουλειά σας ,με συνέπεια να μην βγει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα προς το κοινό?

Κ: Όταν φτιάχνουμε ένα κομμάτι, προσπαθούμε το τελικό αποτέλεσμα να αρέσει πρώτα από  όλα σε εμάς, να νιώθουμε ότι μας εκφράζει και έχει κάτι να «πει». Κάποια κομμάτια μας είχαν περισσότερη απήχηση στο κοινό, κάποια λιγότερη, αλλά αυτό  δεν είναι πρωταρχική μας σκέψη όταν δημιουργούμε...


Τ: Με το internet ποια είναι η σχέση σας?Σας ενοχλεί που οι περισσότεροι θα κατεβάσουν το "Love Chaser" παράνομα στον υπολογιστή τους?Παρατηρούμε οτι και διεθνως αρκετοί καλλιτέχνες κυκλοφορούν δωρεάν τα τραγούδια τους στο ιντερνετ.

Κ: Ενας από  τους βασικότερους λόγους που έχει άνθηση η dance μουσική, είναι ότι βασίζεται στην «παράνομη» διάθεση. Γνωρίζουμε εξ’ αρχής τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν  από αυτό το παράνομο «κατέβασμα»,  αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος προβολής. Πλέον με την ταχύτητα που «δουλεύει» το διαδίκτυο, η δουλειά ενός καλλιτέχνη θα προβληθεί και θα γίνει γνωστή  την ίδια εποχή  και όχι μετά από καιρό, που θα έχει ως συνέπεια τον χαρακτηρισμό της ως «out of date». Ο  τρόπος αυτός, της δωρεάν διάθεσης, είναι πλέον σχεδόν αναγκαίος για να προβάλεις την δουλειά σου την στιγμή που εσύ θελήσεις.


Τ: Ετερόκλητες ή "παράξενες" συνεργασίες θα δοκιμάζατε,για παράδειγμα με εμπορικούς τραγουδιστές?

Κ: Γενικώς μας αρέσει πολύ να «πειραματιζόμαστε» στα κομμάτια μας και αυτό φαίνεται εξάλλου στο διαφορετικό ύφος που έχουν οι μέχρι τώρα παραγωγές μας. Η μουσική δημιουργία δεν έχει όρια και κανόνες, θα δοκιμάζαμε τα πάντα αρκεί το τελικό  αποτέλεσμα να μας εκφράζει.

Τ: Το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα τι περιλαμβάνει?

Κ: Καταρχήν τέλος Μαϊου κυκλοφόρησε  το «Love Chaser», από  το ιταλικό label «ROOM69».  Ενώ κυκλοφορεί ήδη και το video clip. Παράλληλα  κυκλοφορεί  και ένα δεύτερο single με τίτλο «Denise» από  την Planetworks/Universal , το οποίο  συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή του Π. Κωστοπουλου «Sweat & Sweat 4». Σε αυτή  τη συλλογή   υπάρχει βέβαια και το «Love Chaser». Επομένως το καλοκαίρι θα επικεντρωθούμε στο promotion αυτών των κομματιών και στις εμφανίσεις μας. Βέβαια συνδυάζοντας όλα αυτά με ολιγοήμερες διακοπές.

Τ: Κλείνοντας,θα λέγατε πως η μουσική είναι η μεγάλη σας αγάπη?

Κ: Πιστεύουμε ό τι αυτά που αγαπάς είναι και εκείνα που θα χρειαστείς πραγματικά και στην ζωή σου...έτσι και εμείς δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την δική μας χωρίς την ύπαρξη της μουσικής σε αυτή!

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
late-work Σε όλους έχει τύχει να αργήσουμε στη δουλειά μας και να χρειάζεται να στείλουμε...
Από Panos
dp2 Με ένα αρκετά οργανωμένο, χιουμοριστικό αλλά και επιθετικό promotion, η συνέχεια του...
Από Panos
oikogeneiaki-giorth Ήταν το 1995 όταν δυο άγνωστοι δανοί σκηνοθέτες, κάποιοι Τόμας Βίντερμπεργκ και Λαρς φον...
Από Panos
nonos Από το πεπρωμένο του δεν μπορεί προφανώς να ξεφύγει κανένας κι αν ήταν ένα πράγμα που μας...
Από Panos
power-love Οι παίκτες του Power Of Love μπορεί να μένουν στο σπίτι του παιχνιδιού μόνο τις ώρες που...

google+