Κ. Κουτσομίχος | Λίγο πριν την μεγάλη αναμέτρηση της Eurovision μιλάει αποκλειστικά στο tuned.gr " Στις 14 Μαΐου η εμφάνιση της Λευκορωσίας θα έχει άρωμα Ελλάδας"

Wednesday, 08 May 2013 23:31

koutsomixos

Μπορεί φέτος ο διαγωνισμός της Eurovision να γίνεται στη Μάλμε της Σουηδίας ωστόσο θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Πέρα από την συμμετοχή των Koza Mostra και του Αγάθωνα αλλά και της Δέσποινας Ολυμπίου με την Κύπρο αλλά και του Δημήτρη Κοντόπουλου που έχει γράψει το τραγούδι του Farid Mammadov για το Αζερμπαϊτζάν, ένας ακόμη Έλληνας θα πάρει μέρος στον 58ο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Κουτσομίχος ο οποίος έχει αναλάβει το Style Direction της τραγουδίστριας της Λευκορωσίας.

koutsomixos

Ο Έλληνας δημιουργός θα αναλάβει το styling όχι μόνο της Alyona Lanskaya, που είναι η εκπρόσωπος της χώρας αλλά και τους χορευτές που θα την πλαισιώνουν και τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στα φωνητικά.

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο διαγωνισμό μας μιλάει αποκλειστικά :

* Κωνσταντίνε θα ήθελα να ξεκινήσουμε λέγοντας μας πώς έγινε η προσέγγιση για τη συνεργασία αυτή ?

-      Στο παρελθόν έχει ξανατύχει αρκετές φορές να ασχοληθώ με τη Εurovision, είτε σε επίπεδο εθνικού τελικού, είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δε σου κρύβω πως είμαι μεγάλος fan του θεσμού της Εurovision από παιδί , όλη αυτή η αίσθηση του festival τραγουδιού αλλά και του διαγωνισμού ανάμεσα σε τόσες ευρωπαϊκές χώρες ήταν κάτι που πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον γι αυτό και κάθε φορά που μου ζητείται να εμπλακώ με κάποιο τρόπο στην διοργάνωση αυτή το κάνω με μεγάλη μου χαρά.

     Έτσι και φέτος που μου ζητήθηκε να αναλάβω την επιμέλεια τις εμφάνισης της Λευκορωσίας στον πεντηκοστό όγδοο διαγωνισμό που θα γίνει στη Σουηδία, είπα το ναι κατενθουσιασμένος.. όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και τελείως ξαφνικά. Πριν ένα μήνα περίπου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα-συνοδευόμενο από ένα μήνυμα στο facebook - ότι τα μέλη της Λευκορωσικής αποστολής βρίσκονται στην Αθήνα και θα ήθελαν να συναντηθούμε για να τους καθοδηγήσω -αρχικά- στο κομμάτι των ρούχων. Βρεθήκαμε, άκουσα το τραγούδι, και μου παρουσίασαν τις ιδέες που είχαν ως προς την συνολική παρουσίαση του. Το τραγούδι αλλα και η τραγουδίστρια - η οποία σημειωτέον είναι ένα πανέμορφο κορίτσι - μου δημιούργησαν αμέσως εικόνες στο μυαλό μου τις οποίες δεν δίστασα φυσικά να εκφράσω ανοιχτά..
Ε, η ατάκα "συγχαρητήρια!! μόλις ανέλαβες την επιμέλεια 6 ατόμων στη σκηνή του Malmo" ήταν αυτή που ουσιαστικά έκλεισε την συμφωνία.

koutsomixos

* Είπες αμέσως το ναι ? Το είδες και σαν ένα άνοιγμα της δουλειάς σου στο εξωτερικό ?

       Θεωρώ τεράστια τιμή για οποιονδήποτε επαγγελματία να του γίνονται τέτοιες προτάσεις . Μην ξεχνάς πως εν προκειμένω μιλάμε για την εθνική εκπροσώπηση μιας ολόκληρης χώρας σε έναν διεθνή διαγωνισμού τραγουδιού - που άσχετα με το αν πολύς κόσμος αγαπάει να μισεί και να υποτιμά- δεν παύει να είναι ένα τεράστιο τηλεοπτικό γεγονός με τεράστια προβολή ... το να σε εμπιστεύεται λοιπόν  μια ολόκληρη αποστολή στο κομμάτι τις εικόνας της -που είναι ίσως το 50 % τις συνολικής παρουσίασης- είναι κάτι που μόνο θετικό μπορώ να χαρακτηρίσω - γνωρίζοντας όμως παράλληλα πολύ καλά και την τεράστια ευθύνη του έργου που έχω αναλάβει.

      Το ενδεχόμενο ενός πιθανού ανοίγματος στο εξωτερικό είναι κάτι που πάντα παραμένει ανοιχτό..και που τα τελευταία χρονια με τόσες ελληνικές διακρίσεις σε διάφορους τομείς σε  παγκόσμιο επίπεδο  μοιάζει να είναι και περισσότερο εφικτό από ότι παλαιότερα.
Άλλωστε τα στεγανά του περιορισμού εντός των ελληνικών συνόρων έχουν προ πολλού σπάσει για πολλούς Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό ,  Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σε ξένες ομάδες, Έλληνες σκηνοθέτες σημειώνουν επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο κερδίζοντας ακόμα και υποψηφιότητες ή και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, Έλληνες σχεδιαστές φιγουράρουν σε διεθνή περιοδικά μόδας και βλέπουν τα ρούχα τους να επιλέγονται από star διεθνούς βεληνεκούς... πράγματα που αν τολμούσες να τα πεις 10 χρονια πριν ο κόσμος θα σε θεωρούσε αν όχι τρελό....τουλάχιστον ρομαντικό και ονειροπόλο..

* Σε αγχώνει το γεγονός ότι έχεις τη στυλιστική επιμέλεια μιας ολόκληρης αποστολής σε ένα διεθνή διαγωνισμό με μεγάλη προβολή?

Άγχος υπάρχει πάντα , δεν μπορείς να το αποφύγεις. είναι μέσα στο πρόγραμμα δυστυχώς... και απλώς μαθαίνεις να ζεις με αυτό και να το διαχειρίζεσαι.. εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να το εκμεταλλεύομαι και να το μετατρέπω σε δημιουργία.Προς το παρόν εύχομαι να πάνε όλα καλά το βραδυ του ημιτελικού και εν συνεχεία -γιατί όχι?? και την βραδυά του τελικού.

koutsomixos

* Έχεις καταλήξει για το πώς θα ντύσεις την αποστολή της Λευκορωσίας ή είναι ακόμα νωρίς ? Θα προσανατολιστείς σε Έλληνες σχεδιαστές ?

       Είναι ακόμα νωρίς???? θα αστειεύεσαι!!!! (γελάει δυνατά) ....από την επόμενη μέρα κιόλας (μιλάμε για πριν 3 εβδομάδες) ήξερα πως θέλω να είναι τα ρούχα τους. Πρώτο επελέγη όπως καταλαβαίνεις το ρούχο τις Αλιόνα που είναι και το κεντρικό πρόσωπο.. την επόμενη κιόλας μέρα από την πρώτη μας συνάντηση....και εν συνεχεια με βάση το δικό της ρούχο σχεδιάστηκαν και άρχισαν να κατασκευάζονται τα υπόλοιπα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος δεν είναι ποτε αρκετός..όσο καιρό και να έχεις μπροστά σου..
Φαντάσου πως ειδικά το ρούχο τις Αλιόνα χρειάστηκε περίπου 15 μέρες για να τελειώσει. να παραγγελθούν τα υλικά και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Στη συνεχεια επελέγησαν παπούτσια και αξεσουάρ... σε αυτό το σημείο να σου πω πως  η Αλιόνα είδε πρώτη φορα το ρούχο της την προηγουμενη εβδομάδα - όταν χρειάστηκε να ταξιδέψω στο Βελιγράδι για το τελικό στάδιο των προβών... και κυριολεκτικά έμεινε με το στόμα ανοιχτό.. αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι η εμπιστοσύνη που μου έδειξε από την πρώτη στιγμή... η αντίληψη πως ο επαγγελματισμός του άλλου και η καλή γνώση του αντικειμενου τις δουλειάς του είναι πράγματα που πρέπει να σέβονται οι συνεργάτες του είναι κάτι που με εξέπληξε  και θα ήθελα να το συναντώ πιο συχνά στην δουλειά μου.
       Δεν χρειάζεται να με ρωτάς αν επέλεξα Έλληνα σχεδιαστή... την απάντηση την θεωρώ δεδομένη. Θα μου ήταν πολύ εύκολο -  μιας και είχα την απόλυτη ελευθερία τις επιλογής- να απευθυνθώ σε οποιονδήποτε οίκο του εξωτερικού. Θεώρησα όμως αφενός πως αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε στυλίστας από οποιαδήποτε χωρα τις ευρώπης θα μπορούσε να κάνει.. και αφετέρου θεώρησα χρέος μου- στην προσπάθεια μου πάντα να δημιουργήσω κάτι μοναδικό- να συνεργαστώ με έλληνες δημουργούς. αυτό που είχα στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή είναι το αυτονόητο... να δημιουργήσω αν όχι το ωραιότερο, ένα από τα ωραιότερα ρούχα που έχουμε δει ποτε στην σκηνή της Εurovision.. Ε αυτό το ρούχο μπορεί και πρέπει να είναι δημιουργία Έλληνα σχεδιαστή.
Στις 14 Μαΐου θα το δεις και θα περιμένω να μου πεις τι γνώμη σου!!

koutsomixos

* Τα σχόλια είτε θετικά είτε αρνητικά που σίγουρα θα ακουστούν από τον ελληνικό τύπο τα περιμένεις ή δεν θα δώσεις κάποια σημασία σε αυτά ?

      Από την στιγμή που η δουλειά μου εκτίθεται και μέσω αυτής εκτίθεμαι και εγώ, εξυπακούεται πως είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε κριτική, αρκεί να είναι εμπεριστατωμένη, και να μην εμπεριέχει εμπάθεια , όλες οι γνώμες είναι σεβαστές... δεν ανήκω στους ανθρώπους που ακούνε και δέχονται κριτικές μόνο από ειδικούς... ακούω και λαμβάνω αρκετές φορές υπόψη μου οποιαδήποτε κριτική γιατί μέσα της κρύβει ίσως ένα μεγάλο κομμάτι τις κοινής γνώμης. καλώς η κακώς η δουλειά μας είναι κάτι που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, και όχι μονο στους διευθυντές μόδας των περιοδικών - που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν εκείνοι με το μεγαλύτερο δικαίωμα άποψης και γνώμης. Έτσι λοιπόν σε έναν διαγωνισμό που παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο πλέον τον κόσμο αυτό που πρέπει να έχεις ως στόχο είναι να αγγίξεις όσο μεγαλύτερη μερίδα αυτών των ανθρώπων μπορείς...γιατί αυτοί είναι που μπαίνουν στην διαδικασία να σε τιμήσουν με την ψήφο τους.


     Στο ξαναλέω...αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι όλα να πάνε καλά το βραδυ του ημιτελικού. θέλω πρώτα από όλα να είναι ικανοποιημένοι οι καλλιτέχνες που είναι αυτοί που ουσιαστικά εκτίθενται πάνω στη σκηνή καθώς και οι άνθρωποι που με επέλεξαν  και εν συνεχεια να είμαι ικανοποιημένος εγώ με το αποτέλεσμα τις δουλειάς που κλήθηκα να φέρω εις πέρας. Στις 14 Μαΐου η εμφάνιση της Λευκορωσίας στη σκηνή του Μalemo θα έχει άρωμα Ελλάδας και αυτό είναι για μένα το σημαντικότερο από όλα, αυτό είναι που μετράει. Από εκεί και πέρα είμαι φύσει θετικός άνθρωπος και έχω μάθει τόσα χρονια μέσα σε αυτή τη δουλειά να αντιμετωπίζω τα πάντα με χαμόγελο και θετική σκέψη μονο!

* Κωνσταντίνε σ ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία!

Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!!!

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
nun Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, κυκλοφόρησε η πρώτη...
Από Panos
gabriella Για την εμπλοκή του ονόματος της σε ταινία πορνό μίλησε η πρώην παίκτρια του reality Power...
Από Panos
magky Aποκαλυπτική, αλλά και αιχμηρή, για κάποιους από τους συμπαίκτες της στο MasterChef στάθηκε...
Από Panos
kallidis Στο ξεκίνημα της μαγειρικής στο Πρωινό της Τετάρτης, ο Βασίλης Καλλίδης αιφνιδίασε τους...
Από Panos
magku Ανατροπή είχαμε στη σημερινή δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef! Οι Γιώργος Φασιλής και...

google+