Αποκλειστική συνέντευξη | Θωμαή Απέργη @ tuned.gr

Friday, 08 June 2012 12:45

Ό


μορφη και μαγευτική, αλλά με μία φωνή που σε αιχμαλωτίζει και σε κάνει να... ταξιδεύεις...Η Θωμαή Απέργη , το νέο hot όνομα της ελληνικής μουσικής σκηνής είναι εδώ και τολμάει να παρουσιάσει στα μουσικά μας πράγματα το πρώτο της single "What s your name "  με ένα ήχο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα.Προσγειωμένη και συνειδητοποιημένη για αυτά που θέλει στη ζωή ξεδιπλώνει διάφορες πτυχές του εαυτού της στην αποκλειστική  συνέντευξη που έδωσε στην ομάδα του tuned και μιλάει για όλα....

απεργι

-Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί το πρώτο σου δισκογραφικό βήμα με τίτλο What s your Name. Μίλησε μας  γι αυτό…

Όντως είναι πολύ λίγος ο καιρός που έχει βγει αυτό το κομμάτι ... στην εταιρεία είμαι από το Σεπτέβρη , προσπαθούμε όλο αυτό τον καιρό να βρούμε το κατάλληλο τραγούδι επειδή ακριβώς το ύφος που θέλουμε να βγει προς τα έξω είναι λίγο διαφορετικό από ότι υπάρχει μέχρι στιγμής και ίσως στην πορεία γίνει ακόμα πιο διαφορετικό, ώσπου καταλήξαμε στο what’s your name το οποίο εγώ , με το που άκουσα το demo από την Aυστρία  όπου είναι και ο δημιουργός του , μου άρεσε παρα πολύ στο πρώτο άκουσμα και το ένιωσα πολύ κοντά μου. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε και κάπως έτσι προέκυψε το What s your name  και ελπίζουμε να έχει την απήχηση και να κάνει το ίδιο κλικ στον κόσμο όπως και σε εμενα όταν το πρώτοάκουσα.

-Θεώρησες τολμηρό το εγχείρημα να βγάλεις σαν πρώτο σου single ένα τόσο διαφορετικό ακουστικά κομμάτι?


Επειδή εγώ δεν ήξερα αν ήθελα να ακολουθήσω επαγγελματικά την μουσική ή όχι -ερασιτεχνικά υπήρξα στην Πάτρα όπου και σπουδάζω - εκεί έκανα διαφορα live αυτού του στυλ και μάλιστα σε jazz ύφος και ο μόνος λόγος που ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικό ήταν μόνο αν μου δοθεί μια ευκαιρία πάνω σε αυτό.... η Panik Records ήταν η μόνη εταιρεία που μου το έδωσε αυτό και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω.

-Η σχέση σου με την latin μουσική?

Με latin όχι , το μονο που με συνδέει είναι  ότι το tango πάει προς latin σε κουλτούρα , η οποια μου αρέσει και πολύ και επίσης και η μπάντα που έχω στην Πάτρα , οι Night n day ,  θα μπορούσε να πει κανεις ότι ο ήχος τους μερικές φορες παραπέμπει προς τα εκεί.

-Η εταιρεία σου , η Panik Records , στηρίζει πολύ τους καλλιτέχνες της..Αυτό σε έκανε να αισθανθείς ακόμα πιο σίγουρη για το πρώτο αυτό βήμα?

Σίγουρα , όπως είπα και πριν η  Panik Records ήταν η μόνη εταιρεία που ενώ είχα και άλλες προτάσεις για pop , house και είχα πει όχι γιατί θέλω να κανω αυτό που με εμπνέει και θέλω να δείξω προς τα έξω.... η Panik Records λοιπόν ήταν η μόνη εταιρεία και είμαι παρα πολύ τυχερή που μου υποσχέθηκε ότι θα κάνουμε αυτό που θέλω και εγώ.

-Είναι έτοιμο , πιστεύεις , το κοινό της Ελλάδας για τέτοια μουσικά ακούσματα?


Αυτό δεν το ξέρω και αυτό είναι και το στοίχημα που  ελπίζω να αρέσει στο κοινό -  μάλιστα το συγκεκριμένο τραγούδι δεν μπορεί να πει κανεις ότι είναι ένα βαρύ τραγούδι που είναι δύσκολο στο άκουσμα , μπορεί άνετα να ακουστεί και από κάποιον που έχει διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης στην Ελλάδα....δεν ξέρω τι θα γίνει αλλα κρίνοντας και από το τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο , που δεν τολμώ να συγκριθώ βέβαια ακόμα , με παραδείγματα όπως η Amy Winehouse και η Adele , που είναι πιο εναλλακτικοί , μπορώ να πω ότι αυτός είναι ο στόχος μου , να υπάρξει ένα λίγο μεγαλύτερο κοινό και πιστεύω ότι υπάρχει κρίνοντας από τα live

- Θες να κινηθείς σε τέτοια μουσικά ακούσματα ή θέλεις να πειραματιστείς και με άλλα είδη  ?

Απόλυτη δεν μπορώ να είμαι για κάτι , για τίποτα δεν μπορώ να είμαι απόλυτη. Η αλήθεια είναι ότι 2 χρονια που κάνω live σε τακτά χρονικά διαστήματα τραγουδούσαμε jazz και αυτά που μελετούσα ήτανε κομμάτια από  Real Book και καλλιτεχνών άλλων δεκαετιών... μακάρι να μπορούσα να κινηθώ σε πιο παλιά πράγματα , ένα συνδυασμό σύγχρονου με παλιό χωρίς να μοιάζει "παλιακό" η κάτι τέτοιο.

-Το σέξυ σου παρουσιαστικό φοβάσαι ότι μπορεί να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη φωνή σου ή είναι κάτι που δεν σε απασχολεί?


Ακόμα είναι πολύ νωρίς και δεν θα πω αν είναι καλό ή κακό που κρίνουν , οι άνθρωποι  πάντα κρίνουν και πάντα θα κρίνουν , και γω μιλώντας για τον εαυτό μου και γω κρίνω απλά πιστεύω ότι είναι λίγο άσχημο να δημοσιοποιείς κακές κριτικές κυρίως αν θέλεις να βλάψεις, ελπίζω να μην το κάνουν και λέω ότι είναι πολύ νωρίς γιατί δεν έχω κάνει live ,  δεν με ξέρουν σαν σύνολο , απλά βλέπουν κάτι και ακούνε το συγκεκριμένο τραγούδι . Ένα τραγούδι δεν μπορεί να εκφράσει τα πάντα , ούτε αυτό που βλέπεις , ούτε αυτό που ακούς . Ελπίζω να μην σταθούν εκεί , ελπίζω να αφήσει ο καθένας χρόνο να το δει στην πορεία - εγώ αυτό θα προσπαθήσω- αν η πρώτη εικόνα είναι  μια μέτρια φωνή ένα μέτριο τραγούδι αλλα μια ωραία κοπέλα θα φροντίσω στο μέλλον να αποδείξω ότι δεν είναι έτσι.

-Πολλοί καλλιτέχνες κυκλοφορούν τα τραγούδια τους πλέον διαδικτυακά. Το διαδίκτυο  βοηθάει πιστεύεις στην προώθηση της δουλειάς σας;


Εγώ είμαι θετικά επικείμενη σε αυτό γιατί βοηθάει πάρα πολύ ...ακόμα και στα  live που έκανα στην Πάτρα μέσω διαδικτύου έγινε η προώθηση , ούτε καν αφίσες.Δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό , δεν ξέρω αν θα μειώσει τις πωλήσεις ή θα τις αυξήσει . Δεν έχω εικόνα γιατί δεν έχω ζήσει τόσο πολύ την εποχή του cd , φαντάσου στην έκτη δημοτικού ασχολιόμουν με το  νάπστερ.

-Τι σε φοβίζει στο επάγγελμα που έχεις επιλέξει?

Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην φοβάται για το επάγγελμα που ακολουθεί. Σε αυτή την δουλειά εκτίθεσαι περισσότερο και πιστεύω ότι είναι  ένας λόγος που μπορεί να φοβάσαι λίγο περισσότερο. Φοβάμαι μ[ηπως κάποιος σταθεί  στην εικόνα και βάλει σε δεύτερη μοίρα την φωνή , φοβάμαι μήπως δεν περάσω αυτά που θέλω στο κοινό , να τα περάσω με τον τρόπο που τα έκανα στην Πάτρα που ήταν όλα πιο ελεύθερα. Ακολουθώ την δικη μου πορεία , δεν μπορεί κανείς να μου πει τι θα  κάνω και επειδή εδώ  κινούνται τα πράγματα διαφορετικά φοβάμαι μήπως δεν μπορέσω να αφήσω το στίγμα μου.

-Την κριτική την αντέχεις θετική η αρνητική? Θα στεναχωρηθείς … πως θα την εκλάβεις ??? θα ακούσεις κάποια πράγματα πιο σοβαρά???

Μπορεί να ξεκινάω τώρα αλλα ήμουν σε μια άλλη πόλη , μικρότερη η οποία  μουσικά έχει παρα πολλά πράγματα να δώσει και να δείξει .Το  κοινό πάει σε πολλά live οποτε ήδη  εκεί  είχε ακουστεί το όνομα μου , είχαν γίνει συνεντεύξεις ,  φωτογραφίσεις . Ως εκ τούτου υπήρχε  κριτική , είχα ακούσει πολλά πράγματα και καλά και κακά . Τώρα ,  το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα που  έχει ανεβεί το τραγούδι στο youtube και στα διαφορα sites βλέπω και καλά και κακά σχόλια ... να πω την αλήθεια στην αρχή κάπως μου φαίνεται ,  όταν είσαι στον μικρόκοσμο σου και  ξέρεις 10-100  άτομα , σε ξέρουν μουσικά ή σαν άνθρωπο και εκφράζουν μια γνώμη λίγο πιο ολοκληρωμένη το αντέχεις καλύτερα , όταν κάποιος δεν σε ξέρει και διατυπώνει γνώμες τις καλές εννοείται ότι τις δέχεσαι , τις κακές είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά αυτό νομίζω θέλει εξάσκηση. Τα άσχημα σχόλια τα λαμβάνω υπόψιν μου και σίγουρα με πικραίνουν στην αρχή αλλα μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι και να πεισμώνουμε.

-Ο πρώτος άνθρωπος που θα πεις κάτι που σε έχει πικράνει?

Η μητέρα μου με την οποία έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση άλλα και ο πατέρας μου που είμαστε πολύ δεμένοι , γενικότερα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη επικοινωνία.
Μετά θα το πω στις φίλες μου , σε κοντινά μου  πρόσωπα .

-Υπάρχουν συνεργασίες που ονειρεύεσαι να κάνεις?
Σίγουρα , όλοι μας άλλωστε δεν έχουμε μεγαλεπίβολα όνειρα? Έτσι και γω σκέφτομαι διαφορα ονόματα , δεν θέλω να πω βέβαια γιατί  θα παρεξηγηθώ αλλα σίγουρα υπάρχουν και Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες . Υπάρχουν  πολλοί άνθρωποι που θαυμάζω , πάρα πολλοι και  ελπίζω να πραγματοποιηθεί έστω και κάτι από αυτά.

-Στο να δουλέψεις σε πιστες είσαι αρνητική ή αφήνεις περιθώρια στις συνεργασίες ? Προτιμάς  clubs και  πιο μικρά ονόματα ?

Δεν είμαι απόλυτη ,  δεν θα πω όχι χωρίς να το σκεφτώ  . Από την μια σκέφτομαι τι θα πει το κοινό που εκπροσωπώ , η jazz , αλλά βασικό είναι τι πιστεύω εγώ,.Νομίζω  ότι θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια συνεργασία  και δεν είμαι αρνητική με δεδομένο βέωαια ότι το promo αυτό θα γινόταν υπό την δικιά μου επίβλεψη ,  φτιαγμένο όπως θέλω και με το ρεπερτόριο που εγώ θέλω και μου ταιριάζει..

-  Χρόνος για τη Θωμαή  υπάρχει ή είναι στο επίκεντρο η καριέρα σου?

Προς το παρόν υπάρχει ακόμα χρόνος , ελπίζω να μην υπάρχει.(γέλια )....είμαι άτομο που όταν μ αρέσει κάτι και ασχολούμαι με κάτι παθιάζομαι με αυτό...είναι επομένως  προτεραιότητα για μένα..αν δεν ήταν τώρα που ξεκινάω πότε θα ήταν?

-Επειδή θέλουμε και εμείς και ο κόσμος να σε γνωρίσουμε  καλύτερα πες μας μερικά πράγματα για σένα… Ήξερες ότι θα γίνεις τραγουδίστρια  ή το ανακάλυψες στην πορεία? Έκανες το γνωστό που λένε κάποιοι με την βούρτσα στον καθρέπτη?


Το περίμενα ότι θα με ρωτήσεις για τον καθρέφτη (γέλια)...Και όμως είναι αλήθεια....Έχω γεννηθεί στην Τήνο , έμεινα εκεί  ως 18 χρονών , μετά έφυγα , πήγα στην Πάτρα να σπουδάσω φιλολογία,  διάβαζα παρα πολύ , έπαιζα  μπάσκετ αλλά ασχολιόμουν πάρα πολύ και με το διαδίκτυο ,  έκανα μαθήματα κιθάρας ,φωνητικής  οπότε και εγώ τα έκανα όλα αυτά με τις βούρτσες , διοργάνωνα show στο σαλόνι και μεγαλώνοντας πήγαινα σε ένα δωμάτιο που είχα σαν studio και έδινα τις δικές μου " συναυλίες".

- Διαβάζοντας το βιογραφικό σου , μου έκανε εντύπωση ότι είσαι λάτρης του boxing και του surfing , που δείχνει ένα αρκετά δυναμικό άνθρωπο…έρχεται σε αντίθεση με τη sexy εικόνα που εκπέμπεις ή συνυπάρχουν αρμονικά και τα δύο?


Είμαι πολύ αγοροκόριτσο, το καλύτερό μου είναι να κυκλοφορώ με αθλητικά , μ αρέσει πάρα πολύ  η φύση - το βουνό κυρίως - και γενικότερα οι  διαστηριότητες στην φύση. Αυτή η sexy εικόνα  σίγουρα μου αρέσει γιατί είμαι γυναίκα αλλά υπάρχει αυτή η πλευρά σε κάθε γυναικα ,....δεν λέω ότι δεν ασχολούμαι με τον εαυτό μου , κάθε κοπέλα το κάνει , απλά  υπάρχουν στιγμές που υπερισχύει το αθλητικό στοιχείο  και το δραστήριο αλλα και στιγμές που νιώθω πιο γύναίκα και περιποιούμαι τον εαυτό μου...οπότε καταλήγω οτι συνυπάρχουν αρμονικά και τα δυο.

-  Είσαι νέος άνθρωπος…Πως βιώνεις εσύ την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας?


Απογοητεύομαι που όλο και περισσότεροι φίλοι μου φεύγουν στο εξωτερικό για να βρούν δουλειές και να κάνουν μεταπτυχιακά , είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

- Είσαι αισιόδοξη  ότι κάτι μπορεί να γίνει , να αλλάξει ?

Αισιόδοξη είμαι σαν άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα , δεν πρέπει να μας ρίχνει όλα αυτό αν και εμενα με επηρεάζει αρκετά...  θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον όλα θα γίνουν λίγο καλύτερα .

-  Για το καλοκαίρι τι μας ετοιμάζεις από πλευράς εμφανίσεων ? Θα σε απολαύσουμε κάπου?


Μέχρι στιγμής συζητάμε διαφορα , διακοπές  είχαμε το χρόνο να κάνουμε μιας και ήμουν  φοιτήτρια ,  τώρα είναι καιρός για κάτι άλλο.

-Κλείνοντας μια ευχή για τους αναγνώστες μας?


Να σας ευχαριστήσω πρώτα απ όλα ....θέλω να τους πω να είναι αισιόδοξοι , να έχουν χαρά και όρεξη για ζωή , να  μπορέσουν το γεγονός τις κρίσης και τις της ευρύτερης επικαιρότητας να μην τους καταβάλει και να έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι γεμάτο μουσική. Πιστεύω η μουσική είναι ένας πολύ καλός δρόμος για να ξεπεράσουμε αυτό το άσχημο συναίσθημα που επικρατεί .... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.!!!!!

Απολαύστε ξανά το teaser trailer της συνέντευξης που έδωσε η Θωμαή στην ομάδα του tuned.gr

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
rain Έξι χρόνια αφού ένας θανατηφόρος ιός που μεταφέρεται με τη βροχή έχει εξαφανίσει σχεδόν...
Από Panos
quiet-place Οι ταινίες τρόμου έχουν καταφέρει να προσφέρουν πολλές δυνατές στιγμές,...
Από Panos
conjuring3 Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, βγήκε η είδηση ότι η Warner...
Από Panos
venom  To ολοκαίνουριο trailer του Venom μόλις κυκλοφόρησε! Η δημοσιοποίησή του έγινε πριν...
Από Panos
athina-power Έδειξε το διαβατήριό της σε Instagram live! Η Αθηνά Χρυσαντίδου, η παίκρια του...

google+