Αποκλειστική συνέντευξη | Γιώργος Παπαδόπουλος @ tuned.gr

Tuesday, 28 February 2012 00:31

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ένας από τους πιο αγαπητούς ερμηνευτές της νεολαίας κατάφερε τα τελευταια χρόνια που βρίσκεται στη δισκογραφία να βγάζει τη μια επιτυχία μετά την άλλη και να αποτινάξει από πάνω του τη σύγκριση με το Μιχάλη Χατζηγιάννη,δίνοντας το δικό του μουσικό στιγμα στη μουσική βιομηχανία του σήμερα.

Αναμένοντας την ολοκαίνουρια δισκογραφική του δουλειά που κυκλοφορει σε λίγες μέρες , ο Γιώργος Παπαδόπουλος , ευδιάθετος και φιλικός , μίλησε αποκλειστικά στην ομάδα του tuned.gr για τη μεγάλη του αγάπη- τη μουσική - πως βιώνει την κρίση αλλά και την καθημερινότητα του.

-Γιώργο καλησπέρα.. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε από το ολοκαίνουριο κομμάτι σου…Μίλησε μας γι αυτό….
 Kαινούργιο τραγούδι με τίτλο "Απόψε δεν θα κοιμηθώ"  κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό , μου έκανε φοβερή εντύπωση το ποσο γρήγορα αγαπήθηκε από τον κόσμο αυτό το κομμάτι, ένα κομμάτι σε στίχους  Ζήνωνα Ζιντίλη... μουσική δικη μου..... ο καινούργιος μου δίσκος  κυκλοφορεί σε λίγο καιρό ,με πολύ καλους συντελεστές ...Κυριάκος Ντούμος υπογράφει στίχους στο μισό δίσκο,ο Νικόλας Νικολάου , η Όλγα  η Γεωργίου,Μαργαρίτα Δρούτσα και η μουσική σε όλα τα κομμάτια είναι δική μου.

-Θα έλεγες ότι έχει η ζωή σου αυτή την περίοδο περικλύεται από το χρώμα κόκκινο??
Θα έλεγα ότι αυτή την περίοδο η ζωή μου είναι το studio,έχω φτιάξει ένα home studio στο σπίτι , ξυπνάω , μπαίνω μέσα κάνω όλη την προεργασία μετά πάω στο studio κάνω εκεί την σκληρή δουλειά και πραγματικά περνάω ατέλειωτες ώρες στο studio , πράγμα όμως που με ανταμοίβει πάντα σε επίπεδο παραγωγής και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για να  βγει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα ,όπως έκαναν τα παλιά χρονια,δεν μετράω ώρες στο studio δεν θέλω να αγχώνομαι , δεν θέλω να πιέζομαι ...όταν είμαι έτοιμος τότε θα κυκλοφορήσει και ο δίσκος.

-Στους στίχους και στις μουσικές που γράφεις εσύ, πέρα από το έμφυτο  ταλέντο σου έχεις εμπνευστεί από κάπου ? από που παίρνεις ερεθίσματα?
Μπορεις να εμπνευστείς από τα πάντα,από το πιο μικρό πράγμα μέχρι το πιο μεγάλο . Άν όμως με ρωτάς ποιοί με έχουν εμπνεύσει να κάνω αυτή την δουλεια είναι ο Δάντης, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Michel Jackson.

-Εχεις το άγχος σαν καλλιτέχνης να βγάζεις συνέχεια τραγούδια για  να διατηρείσαι στην επικαιρότητα ή αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός σου?
Δεν είναι αυτοσκοπός μου και για αυτό  ο πρώτος μου δίσκος απείχε περίπου ενάμιση με δυο χρόνια από τον δεύτερο ....δεν είμαι καλλιτέχνης που θέλω να βγάζω δίσκο κάθε έξι μήνες με ένα χρόνο, για να διατηρούμαι  στην επικαιρότητα, ψάχνω πάντα καλά τραγούδια προσπαθώ να φτιάχνω ωραία μουσική , που να αρέσει σε εμενα και εννοείται και στον κόσμο, αντιμετωπίζω το κάθε τραγούδι σαν να είναι single και δουλεύω πολύ σκληρά για να κάνω μια ολοκληρωμένη σωστή δουλειά....δεν με ενδιαφέρει να κυνηγήσω την εμπορική επιτυχία γιατί αυτή η εμπορική επιτυχία όσο εύκολα σε ανεβάζει τόσο εύκολα σε κατεβάζει.

-Ναι αλλα οι εταιρείες αυτό δεν κοιτάνε , την εμπορική επιτυχία του καλλιτέχνη???
Σαφέστατα και το  κοιτάνε αυτό ,  όμως όταν είσαι συνειδητοποιημένος , έχεις προσωπικότητα και ξέρεις τι θέλεις μπορείς να τα γυρίζεις όλα ωραία ειδικά  όταν έχεις και  καλους συνεργάτες.


-Θεωρείς πως υπάρχει χώρος και για άλλους τραγουδιστές στο ελληνικό πεντάγραμμο?
Σίγουρα υπάρχει χώρος για καλους καλλιτέχνες

-Για τους καλλιτέχνες του ενός σουξέ που μετά χάνονται???
και αυτά  χρειάζονται πιστεύω...η μουσική είναι μια ,  δεν μ αρέσει να βάζω ταμπέλες δηλαδή λαϊκό,έντεχνο,pop,όσα ακούγονται στον κόσμο είναι λαϊκά , είναι για τον κόσμο και απευθύνονται σε όλους,  τώρα για να επιλέγει κάποιος να ακούει το συγκεκριμένο τραγούδι που κάποιοι από εμάς θεωρούμε σουξέ του μήνα τον εκφράζει και καλά κάνει γιατί η μουσική είναι για να μας εκφράζει.

-Η δημοσιότητα σε ξενίζει, το να δίνεις, για παράδειγμα συνεντεύξεις ή αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας σου?
Είναι κάτι που δεν με κάνει να νιώθω και τόσα άνετα, είναι μέρος της δουλειάς μου και μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις μόνο αν έχω κάτι να πω.

- Εχεις συμφιλιωθεί με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας?
Έχω συμφιλιωθεί πολλά χρόνια πριν έρθει η δύσκολη κατάσταση στην χώρα μας και γενικά σε όλο τον κόσμο, δεν ήμουνα ποτέ πλούσιος, εχω μάθει να είμαι ολιγαρκής και να ζω με λίγα πράγματα, σίγουρα έχω στριμωχθεί περισσότερο από πριν , αλλά συμβιβάστηκα.

-Σε αυτήν την περίοδο που ζούμε πιστεύεις ότι οι τραγουδιστές θα πρέπει να έχουν κάποιο ρόλο , δηλαδή πρέπει να είναι λίγο πιο ταπεινοί ενδεχομένως και στις εμφανίσεις τους και γενικότερα στη συμπεριφορά τους προς τα έξω???
Πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να είναι ο εαυτός του γιατί είμαστε σε μα εποχή που δεν υπάρχουν είδωλα ,  έχουν απομυθοποιηθεί τα πάντα, και μόνο όταν είσαι ο εαυτός σου, μονο τότε πραγματικά μπορείς να έρθεις κοντά στον κόσμο και το πιο σωστό είναι αυτό.

-οι τραγουδιστές μέσα από τα τραγούδια τους καθοδηγούνε τον λαό στα συναισθήματα τους , την καθημερινοτητα τους.... με δεδομένη τη κατάσταση της χώρας μας πιστεύεις  ότι θα  έπρεπε ο τραγουδιστής να καθοδηγήσει με την δύναμη που έχει μέσα από τα τραγούδια του τον λαό?
Όποιος έχει την δυνατότητα να καθοδηγήσει ένα μέρος της μάζας προς το καλό θα έπρεπε να το κάνει, όμως μην ξεχνάς , ζούμε σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολο ένας τραγουδιστής να εκφραστεί μέσα από τα πραγματικά βιώματα της εποχής , δηλαδή θα κάνει δευτερες σκέψεις να βγάλει ένα τραγούδι που  μιλά καθαρά για την κρίση γιατί ίσως παρεξηγηθεί .... είδαμε οτι το έκαναν και δεν έχει πέραση στον κόσμο, πιστεύω η συνταγή είναι να είναι αληθινό όταν το κανεις επιτηδευμένα δεν έχει αποτέλεσμα.

-   Πόσο σε αφορά η κριτική?
Δέχομαι όλες τις κριτικές, και η κριτική είναι για να δεις πως σε έχει ο άλλος στα μάτια του,

-Σε πειράζει ή απλά τα ακούς και προσπερνάς???
Δεν με πειράζει καθόλου,την κριτική που γίνεται καλοπροαίρετα την κρατάω την επεξεργάζομαι και προσπαθώ να διορθώσω κάποια πράγματα .... η κριτική που γίνεται κακοπροαίρετα απλά την προσπερνώ.


-Κάποιοι καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι η ελληνική δισκογραφία δεν υφίσταται πλέον. Εσύ συμμερίζεσαι την άποψη αυτή;
Σαφώς και έχουν σταματήσει οι μεγάλες πωλήσεις αλλά το μονο σίγουρο παιδιά είναι ότι η μουσική δεν μπορεί να πεθάνει ....δεν μπορεί να πεθάνει ακόμα και ο χτύπος της καρδιας μας είναι  ένας ρυθμός το οποίο είναι μουσική ...η μουσική είναι μέσα στην ζωή μας ειδικά σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ.Ξυπνάμε με αφύπνιση τραγούδι , η μουσική είναι στις ζωές μας στο full , στο μεγαλύτερο βαθμό άρα πιστεύω θα γυρίσει και θα αλλάξει σύντομα.

-  Ποια είναι η σχέση σου με το Internet και τα Social Networks; Το μέλλον της μουσικής το βλέπεις μέσα από το Internet;
Ασχολούμαι , απαντάω σε όλους σε όσους με ρωτάνε κάτι δηλαδή και ένα απλό τι κάνεις απαντάω φυσικά.

- Ο ίδιος η κάποιος manager??
ο ίδιος ο ίδιος.

-Στην καθημερινή σου ζωή πως είσαι γενικότερα , πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο???
Γενικά μου αρέσει να περνάω πολύ ώρα στο σπίτι , ήρεμα με φίλους για κανένα καφέ...δεν είμαι πλέον party animal τώρα έχω αφοσιωθεί στην δουλειά, ζω όπως ζει ένας κανονικός άνθρωπος, cinema θα πάω και μπουζούκια θα πάω και όπου θα περάσω καλά, δεν έχω στέκια.

- Κλείνοντας μια ευχή για τους αναγνώστες μας?
Να είναι δυνατοί, να περνάνε καλά, και να  ξοδεύουν τα λεφτά τους για να περνάνε καλά γιατί σε λίγο θα τα ξοδεύουμε όλοι στους γιατρούς!!!!

 

Δείτε ξανά το teaser trailer της συνέντευξης του Γιώργου Παπαδόπουλου

 

Αν σου άρεσε το Άρθρο, μοιράσου το με τους φίλους σου...

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

 

Από Panos
power Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει αναπτυχθεί στο Power of Love ανάμεσα...
Από Panos
tsepanis Ένας από τους πιο sexy παίκτες του φετινού Survivor, ο Κωνσταντίνος...
Από Panos
power-love Ο Πάνος Ζάρλας και η Στέλλα Μιζεράκη είναι ένα από τα ζευγάρια που δημιουργήθηκαν στο σπίτι...
Από Panos
kagia Η Βίκυ Καγιά είναι από τα πιο ωραία κορμιά της ελληνικής showbiz... Ωστόσο, τι...
Από Panos
satti Η Μαρίνα Σάττι κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ξαφνικά… ο τρόμος ζωγραφίζεται στο...

google+